HARADINAJ SE OGLASIO PRE ODLASKA U HAG: “Spremni smo za dijalog, ali pod jednim uslovom”

Premijer privremenih institucija Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas da "uzdignutog čela i bez uznemirenja" odgovara na poziv za ispitivanje pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

Beta

Pre polaska za Hag, Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je Kosovo spremno da vodi dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma o međusobnom priznanju u sadašnjim granicama.

– Danas kao Ramuš Haradinaj, državljanin Republike Kosovo, odgovaram na poziv za ispitivanje od strane Specijalnog suda. U celosti za pravo Kosova, nepokolebljiv u mojim životnim odlukama, neuznemiren i visoko uzdignutog čela – napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Kosovo je napredovalo na evroatlanskom putu, opredeljeno za mir i u stalnom prijateljstvu sa SAD.

– Kosovo je spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma koji uključuje međusobno priznanje u postojećim granicama. Ali, tržište dajemo samo za priznanje (od strane Srbije) – naveo je Haradinaj i dodao da je časno branio pravo Kosova, juče, danas i da će ga braniti uvek.

Oko 12 časova Haradinaj je stigao na prištinski aerodrom “Adem Jašari”.

Prema nezvaničnim informacijama, on će preko Beča otputovati za Hag, gde će ga sutra tužioci Specijalnog suda za ratne zločine ispitivati kao osumnjičenog.loading...