HARADINAJ SE PROTIVI AMERICI: Takse na srpsku robu ostaju do međusobnog priznanja

Lider Albanaca je novinarima posle sednice Vlade Kosova kazao da želi da sasluša sugestije i pozive SAD i EU na ukidanje takse ali je i dodao da takva odluka u ovom trenutku "ne može biti doneta".

Ramuš Haradinaj
Beta

– Stremimo tome da ukinemo taksu pošto je to sugestija naših saveznika iz SAD, ali takvu odluku povezujemo sa postizanjem sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznanju sa Srbijom – kazao je Haradinaj.

Prethodno je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio da je današnji sastanak sa premijerom Ramušom Haradinajem i američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom bio konstruktivan.

On je naveo da će odluke o važnim procesima, Kosovo donositi u koordinaciji sa SAD i medjunarodnim partnerima.

– Radićemo zajedno da odluke institucija Kosova o važnim procesima budu u interesu naših građana i u potpunoj koordinaciji sa SAD i međunarodnim partnerima – napisao je Veselji na Fejsbuku.

On je naveo i da je Kosovo “odlučno da zauvek očuva prijateljstvo i strateško partnerstvo sa SAD” kao i da se takav odnos “nikada neće promeniti”.

Sastanak Haradinaja i Veseljija sa američkim ambasadorom održan je bez prisustva medija a nijedan od učesnika nije davao izjave.

SAD i EU pozvali su ranije Kosovo da ukine odluku o taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH.