“HEJ SLOVENI, JOŠ STE ŽIVI?” 90 sekundi koji morate videti, SNIMAK o kome priča bivša Juga (VIDEO)

Glumci Goran Bogdan, Hristina Popović i pevačica Severina snimili su spot "Hejt, SLOVEni, još ste živi?", u okviru kampanje protiv govora mržnje koju sprovodi magazin Buka.

Printscreen

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina.

“Nit vodilja kampanje je pozdrav “Hej, Sloveni”, koji smo prekrstili u “HEJT, SLOVEni”, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i “dobar dan”. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”, kazao je glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

U okviru kampanje, na portalu Buka do sada je objavljen veliki broj sadržaja na temu govora mržnje. Svi sadržaji dostupni su na OVOM linku. 

U kampanju su se do sada svojim video porukama i angažmanom priključili Zoran Kesić, Ida Prester, Marko Vidojković, Mile Kekin, Slavimir Stojanović Futro, Nadin Mičić i mnoge druge javne ličnosti.

“Svedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja onlajn i oflajn prostor i preti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke”, upozorava Trifunović i dodaje da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.