HEROJ O KOM DANAS PRIČA NOVI SAD: Vatrogasac SPASAO BEBU i još dvoje dece iz zgrade u plamenu (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ugasili su požar koji je izbio danas oko 11.12 časova u jednom stanu u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu i brzom akcijom spasili 24 osobe.

Printscreen Instagram/nsuzivo.rs

Vatra je izbila na drugom spratu zgrade.

U ovom požaru dve osobe su zadobile povrede, dok je zbog posledica dima zbrinuto više osoba.

Pretpostavlja se da je požar krenuo iz prizemlja ka gornjim spratovima.

Ljudi su brzo izašli na prozore jer nisu mogli da izađu iz zgrade. Vatrogasci su evakuisali stanare kroz prozore, među njima je bila jedna beba i više male dece.

Brzom akcijom spasavanja, uz pomoć automehaničkih lestava, vatrogasci-spasioci su spasili šest osoba, među kojima je troje dece, dok je kroz stepenište spaseno ukupno 18 osoba, među kojima je, takođe, troje dece.

U intervenciji je učestvovalo 16 vatrogasaca-spasilaca sa pet vatrogasnih vozila.

Hitna medicinska pomoć je zbrinula četiri odrasle osobe i troje dece koji su se nadisali dima, jedno lice sa opekotinama i jedno lice sa povređenom rukom.

Ispituje se uzrok požara

Šta je uzrok požara za sada nije poznato i istraga je u toku, a kako se saznaje, s obzirom da je u stanu prozor bio otvoren na kant ne isključuje se ni mogućnost da je neko kroz njega ubacio opušak od cigarete.

Kako ističu stanari, komšije se uvek žale na muškarca u čijem stanu je izbio požar, jer u njega dovlači “sve što stigne”, pa se iz stana šire neprijatni mirisi.

Vatrogasac heroj

Vatrogasac Nemanja G. evakuisao je iz zgrade u plamenu majku sa bebom, ali i još dva deteta.

Kako prenosi portal NS uživo, u korpi kojom je upravljao Dragan B., koordinisanom akcijom ova dva heroja, ali i ostalih pripadnika vatrogasne službe, izbegnuta je tragedija i spašeni su životi stanara.

Pogledajte kako je to izgledalo:

View this post on Instagram

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)