Heroji kobnog događaja: Pomahnitalog ubicu savldali konobar i gost

Isidor Sucevic
Facebook/Isidor Sucevic

Kada je video svoju bivšu ženu u društvu prijatelja vratio se i ispalio rafal u nju. Došao je sa druge strane lokala, u tom momentu skočio je konobar Isidor Sučević i gost Milan Majkić koji su uspeli da ga savladaju, međutim bilo je već kasno

Meštani Žitišta ni slutili nisu u šta će se pretvoriti tradicionalni “Pile fest“. Krvavi pir koji se dogodio jutros oko dva sata kada je Siniša Zlatić (38), ušao je u kafić „Makijato“ i ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio je svoju bivšu suprugu Dijanu Savanović Zlatić (30) njene prijatelje i ranio dvadesetoro ljudi.

Žitište je u šoku. Celu noć niko nije spavao. U lokalu “Makijato“ okupljeni su prijatelji i rodbina nastradalih.

Vlasnik lokala Ljuba Milinović, priča da je bilo štrašno i da konobar lokala i još jedan mladić nisu savladali Zlatića tragedija bi bila još veća:

– Prvo smo pomislili da je u pitanju vatromet, ali kada sam čuo rafale počelo je sve da pada po lokalu. Možete da zamislite kakav je to prizor bio. Zlatić kada je video svoju bivšu ženu u društvu prijatelja vratio se i ispalio rafal u nju. Došao je sa druge strane lokala, u tom momentu skočio je konobar Isidor Sučević i gost Milan Majkić koji su uspeli da ga savladaju, međutim bilo je već kasno. Zlatić je počeo da beži, a ono što je ostavio za sebe, ne mogu vam opisati. Ovo je strašno. Gosti pričaju da je on bio u lokalu, pa se vratio, ali da se vratio sa automatskom puškom i ubije omladine. Nemam više šta da kažem, tuga velika – očajan je Milinović.

Rođak ubijene Dijane Zlatić, devojačko Savanović, Milovan Savanović (29) koji je bio na mestu tragedije, priča za Telegraf da nije ni slutio da je jedna od povređenih njegova sestra:

– Sve se brzo odigralo, njega su savladali Isidor i Milan, gost i konobar. Kada smo se okrenuli oko sebe imali smo šta da vidimo, nisam ni slutio da je Dijana u pitanju. Bio je to očajan prizor, krvi na sve strane. Ne mogu da verujem šta se dogodilo, ona je imala ogromnu ranu na butini. Strašno, ne mogu ni da pričam više – kaže rođak ubijene Dijane.

Meštani Žitišta pričaju da ga je Dijana nekoliko puta prijavljivala policiji za uznemiravanje i fizičko maltretiranje, kao i za posedovanje oružja. Motiv krvavog ubistva bila je ljubomora, Siniša i Dijana već godinu dana nisu živeli u zajednici i bili su u fazi razvoda. Ona je prema tvrdnjama prijatelja imala dečka iz Švedske sa kojim se viđala i Siniša to nije mogao da prihvati.