HEROJSKI POTEZ: Autobus NEKONTROLISANO jurio ka litici, teška tragedija je izbegnuta spretnim postupkom putnka!

bus
piabay

Vozač autobusa je na opasnoj deonici u austrijskim Alpima izgubio svest, a velika tragedija je izbegnuta zahvaljujući prisebnom Francuzu.

 

Spretni francuski turista prozvan je herojem, jer je sprečio da autobus pun putnika padne sa litice u austrijskom delu Alpa. Prethodno je  vozač autobusa izgubio svest.

Autobus se kretao planinskim putem kroz tirolske Alpe sa 21 putnikom, kada je vozač, star 76 godina, izgubio svest, saopštila je policija.

Vozilo je nastavilo da ide prema ivici, ali je putnik iz Francuske brzo reagovao. Iskočio je iz svog sedišta i pritisnuo kočnicu tačno u trenutku kada je autobus udario u drvenu ogradu, što ga je zaustavilo tačno na ivici litice visoke oko 100 metara.

To je dovoljno usporilo autobus pa je drvena ograda uspela da ga potpuno zaustavi. Četvoro ljudi je prebačeno u bolnicu sa lakšim povredama.

– Za dlaku su izbegli katastrofu – rekao je portparol lokalne policije, dodajući da su putnici imali neverovatnu sreću da je među njima bio jedan sa izuzetnim refleksima, preneo je AFP.loading...