HILJADE DECE PROŠLO JE KROZ NJEGOVU ŠKOLU: Miroslav Aleksić danas pred tužiocem

Vlasnik i nastavnik čuvene škole glume, kroz koju je prošlo 3.000 dece, Miroslav Aleksić, uhapšen je nakon što ga je pet učenica optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje.

printscreen/youtube.com/RTS prikazuje

Policija je saopštila da su dve žrtve u vreme počinjenih dela bile maloletne. Hapšenje je usledilo nakon pisanja dnevnog lista “Blic” i objavljivanja priče glumice Milene Radulović.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta. Ona je zajedno sa još nekoliko devojaka, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Nakon toga, usledilo je hapšenje i zadržavanje, a uz krivičnu prijavu, Aleksić će danas biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

– Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati. #silovanjemaloletnihlica i #pedofilja nisu dopustive – navela je Milena Radulović.

Sumnja se da je Aleksić u vremenskom periodu od 2012. do 2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.