HIT: Rastopićete se kada vidite šta ovaj Beograđanin šeta na povodniku

rakun
twitter/ ‏@MakiLazetic

Sama šetnja novobeogradskim ulicama bila je dovoljna da o ovom neobičnom stanaru komšije danima govore. Reč je o Blaži, koji je stekao veliku popularnost i na društvenim mrežama, a sve to zato što je - rakun.

Rakuna Blažu preksinoć je, na povodniku, prošetao čovek u novobeogradskom bloku 62. Već sutradan, ljudi su putem društvenih mreža delili svoja iskustva sa njim, proglasili ga maskotom ovog bloka, ali i osuđivali ovaj čin. Najviše je onih koje je njegova umiljatost potpuno osvojila.

– Svi su bili oduševljeno začuđeni i svako je zastao da sačeka da dobije svoju priliku za iskustvo sa rakunom – oduševljen je Bojan S., koji je neobičnog ljubimca ugledao ispred jednog restorana i nije mogao da odoli da ga ne pomazi.

Slatku priča ubrzo je postala predmet rasprave, a ljubitelji životinja osuđivali su ovaj čin kao maltretiranje. Ipak, kako se pročulo da je u pitanju rakun kojeg je majka iz Zoološkog vrta odbacila, te mu je privremeno utočište pružio volonter, rasprava se umirila, a Blaža postao jedan od omiljenih komšija.