HIT SNIMAK IZ MAKEDONIJE: “Vakcina, vakcina, vakcina, ma daj da te pelcuvam ja!” (VIDEO)

Snimak na kom se makedonski medicinari vesele vakcinama oduševio region...

Printscreen/Faceebook/SnežanaJarić

Severna Makedonija je “muku mučila” sa korona virusom od početka pandemije i željno se iščekivao prvi kontigent vakcina.

Prve vakcine naše komšije dobile su od Srbije na graničnom prelazu Tabanovci.

U pitanju je 4.680 doza cepiva Fajzer. Severna Makedonija je “srpskim vakcinama” započela imunizaciju u svojoj državi, a Zaev je izrazio zahvalnost  i rekao da je to “dragocen čin” solidarnosti države i građana Srbije. Nakon toga stiglo je još 4.000 doza Fajzera iz Srbije.

To je prijateljska pružena ruka, podrška i prva pomoć Makedoniji, dok ne stignu vakcine koje je poručila – rekao je Zaev.

U sredu, 31. marta, počela je masovna vakcinacija stanovništva u Severnoj Makedoniji, nakon što je tokom vikenda pristiglo 24 hiljade vakcina farmaceutske kompanije AstraZeneka. Prvo će biti vakcinisane osobe starije od 77 godina.

Dan kasnije Srbija je Severnoj Makedoniji donirala Srbija 40.000 doza vakcine Sputnjik V.

Koliko su Makedonci željno iščekivali vakcine govori i ovaj snimak koji kruži internetom i na kom medicinski radnici sa jednog punkta za vakcinaciju radosno pevaju pesmu spasonosnim vakcinama.

Punktovi za vakcinaciju u Severnoj Makedoniji rade svakog dana od ponedeljka do petka u dve smene, od 8 do 20 sati a dosad je dato oko 50.000 doza vakcina.