HITNA POMOĆ IMALA PUNE RUKE POSLA: Tuče, nesreće i adolescenti koji prete roditeljima

Tri saobraćajne nezgode, u kojima je bilo sedmoro povređenih, dogodilo se tokom noći u Beogradu. U jednoj teškoj tuči nožem su izbodena dva muškarca. Hitna pomoć dobila je nekoliko poziva roditelja tinejdžera, sa upozoravajućim porukama.

BETA

Dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći rekla je za RTS da su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nesreće u kojima je bilo sedam povređenih.

Troje je prevezeno u KBC Zemun, dvoje u Urgentni centar. U jednoj od nezgoda učestvovalo i dvoje dece, koji nisu imali vidljive povrede, ali su bili vidno potreseni i prevezeni u odgovarajući zdravstveni centar.

Teška tuča u Beogradu 

Sinoć se dogodila i jedna teška tuča u 20.14, a na lice mesta izašle su dve ekipe Hitne pomoći.

Nožem je povređen muškarac star 84 godine, koji je prevezen na reanimaciju Urgentnog centra.

U tuči je povređen i muškarac od 30 godina i, takođe, prevezen na reanimaciju UC.

Apel roditelja starijih adolescenata 

Dr Ivana Stefanović rekla je da je tokom noći bilo i pet pedijatrijskih poziva, koji su se odnosili na starije adolescente.

– Razlozi su bili popiću veću količinu lekova, iseći ću vene. Deca su bila i pod uticajem alkohola. To je njihov apel upomoć, ne znači da se iza toga krije neko mentalno oboljenje, ali je moguće da i oni sve ovo teško podnose, a mi ne obraćamo pažnju a to – navela je dr Stefanović.

Svi su noćas prevezeni u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a dr Ivana Stefanović uputila je roditeljima poseban apel da obrate pažnju na decu i shvate da im je potrebna pažnja.

– Ako ne mogu da im pruže adekvatnu pomoć, postoje lekari koji mogu, kako ne bi došlo do neželjenih posledica kada bude kasno – istakla je dr Ivana Stefanović.