HITNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ: Zbog skoka novozaraženih KORONOM u Srbiji nove mere?

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zatražila je danas od gradonačelnika i predsednika opština u Republici Srbiji da se pojača kontrola poštovanja preventivnih mera, saznaju mediji.

Pixabay.com

Brnabić zahteva od gradonačelnika i predsednika opština da situaciju shvate veoma ozbiljno i iskoriste sve moguće resurse kako bi stepen kontrole preventivnih mera, u zaštiti od korona virusa bio na najvišem mogućem nivou.

Premijerka je zatražila da se striktno poštuje nošenje maski u gradskom prevozu, kao i da svi u zatvorenim prostorima, posebno prodavnicama i tržnim centrima I da se to odnosi kako zaposleni, tako i na građane.

Premijerka je podsetila gradonačelnike i predsednike opština da su dužni da obezbede poštovanje mera na teritoriji njihovih gradova i opština i da su obavezni da poštovanje tih mera kontrolišu.

Brnabić je istakla da sve inspekcijske službe moraju biti na terenu i proveravati da li se sve mere, bez ijednog izuzetka, poštuju u potpunosti i pravna ili fizička lica koja se o to ogluše, moraju biti sankcionisana u skladu sa zakonom.

Kako navodi izvor, predsednica Vlade se odlučila na ovaj korak nakon današnjeg povećanja broja zaraženih i činjenice da je gotovo polovina zaraženih bila u Beogradu. Jasno je da se svako opuštanje u vidu poštovanja mera jasno odražava u brojkama kroz nekoliko dana i da je u tom smislu ključna prevencija, odnosno striktno poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Premijerka smatra da iako Srbija trenutno ima verovatno najbolje brojke u čitavoj Evropi da to ne sme da bude razlog za bilo kakvo opuštanje jer borba protiv korona virusa i dalje traje i nikada nije ni prestala.

Dobra statistika koju danas imamo isključivo je rezultat gvozdene discipline i lične odgovornosti naših građana i Brnabić ne planira da dozvoli da neodgovornim ponašanjem u ovom periodu to pokvarimo.

Zbog toga je zahtevala od predsednika opština da preuzmu odgovornost i da na svojoj teritoriji sprovedu strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera, jer upravo te mere razlog što čega se Srbija uspešno bori protiv Covida-19.loading...