HOĆE LI IKADA BITI BOLJE? Još 18 lica preminulo od KORONE, a evo koliko ima novozaraženih

Širom Srbije nastavljena je masovna vakcinacija pošto je juče bila pauza kako bi se dezinfikovali objekti u kojima se obavlja imunizacija.

Pixabay.com

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida 19 preminulo još 18 osoba, a zabeleženo je 1.739 slučajeva zaraze koronavirusom. Testirana 10.471 osoba. Na respiratoru 145.

Širom Srbije nastavljena je masovna vakcinacija pošto je juče bila pauza kako bi se dezinfikovali objekti u kojima se obavlja imunizacija.

Građani mogu iskazati interesovanje za vakcinaciju protiv kovida 19 preko portala e-Uprave, ili na broj 0800 222 334.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da je interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano i da se trenutno prijavilo preko 850.000 ljudi.

“Trenutno ima preko 850.000 ljudi prijavljenih, ja očekujem vrlo brzo ovih dana da ćemo preći cifru od milion”, rekao je Đerlek i dodao da se otvaraju novi punktovi za vakcinaciju.

“Počinje i revakcinacija i uvek razmišljamo korak napred. Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama – to su i klinički centri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice i želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije”, navodi Đerlek.

U Srbiju bi danas, prema najavi premijerke Ane Brnabić, trebalo da stignu i nove količine vakcina “Fajzera” i “Bionteka”.