GOJKOVIĆ IPAK NASTAVILA SEDNICU: “Porazgovarali smo svi sad, prevladao je interes građana i države”

Maja Gojković
Beta

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će sednica parlamenta koju je prekinula uz obrazloženje da nije bilo uslova za rad, ipak biti nastavljena.

 

Porazgovarali smo svi sad, i prevladao je interes građana i države da nastavimo ovu sednicu, da raspravljamo o najvažnijem zakonu budžetu za 2018. godinu, rekla je Gojković novinarima u Skupštini Srbije dok je iza nje stajao veliki broj poslanika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Sednica je ranije prekinuta jer je Gojković rekla da u Skupštini Srbije ima mnogo nasilja i nema uslova za rad.

Predsednik poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović osudio je pokušaj nasilja nad potpredsednikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem i rekao da su svi svedoci “verbalnog i fizičkog nasilja onih koji su izgubili izbore”.

On je rekao da je skupštinska većina odlučila da danas završi načelnu raspravu i da neće dozvoliti “da ih oni koji nemaju podršku u narodu spreče da donesu budžet koji je razvojni i koji će omogućiti veće plate”.

Zbog toga što mislimo o Srbiji, a ne samo o sebi. Poslanička većina će uprkos skoro nemogućim uslovima rada da nastavi ovu sednicu – rekao je Martinović.

Gojković je rekla da grupa od četiri, pet poslanika Demokratske stranke i pokreta Dveri maltretira čitav parlament i da svi treba da se zapitaju “koga oni to predstavljaju”.

Neka se zamisle oni kojima je ikada palo na pamet da zaokruže ime Balše Božovića da li je to Srbija koju oni žele, rekla je Gojković i dodala da je postupak Balše Božovića koji je prema njenim rečima Milićeviću pretio šamarom, zgrozio sve ministre i sve koji su sedeli za predsedavajućim stolom i nju koja je u tom trenutku ušla u salu.

Ona je dodala da “psovke, tuča, udarci i fizički napadi označavaju samo jedno, da ne postoji snaga argumenta”.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Neđa Jovanović rekao je da će se u stenografskim beleškama videti pretnje koje je Božović uputio Milićeviću i da to predstavlja ono što opozicija u kontinuitetu čini u Skupštini Srbije.

On je dodao da Milićević nikada nikoga nije uvredio i da je ono što je Milićević danas doživeo “apsolutno neprihvatljivo” i da je vreme da se pretnjama stane na put.

Posle obraćanja Maje Gojković novinarima, Božović je novinarima rekao da se 170 poslanika skupštinske većine uplašilo kritike dve opozicione poslanice – Aleksandre Jerkov i Maje Videnović.

Nije prvi put da Gojković uđe na sednicu i izmisli da je neko nekome pretio i želeo da lupi šamar jer sa tim se suočavamo od početka ovog saziva. Kada je optuživala Dragoljuba Mićunovića za državni udar i nasilje i kada je izmišljala razno nasilje… Jedni ko ruši skupštinu je vladajuća većina, rekao je Božović novinarima.