HOROR NA LINIJI 83: Vozač autobusa napadnut, pa isprskan suzavcem

Saobraćajni sindikat saopštio je danas da je u Ulici Aleksandra Dubčeka došlo do napada na na vozača GSP-a na liniji 83 i da je vozač lakše povređen kada ga je vozač putničkog vozila isprskao suzavcem u oči.

Autobus GSP
Dnevno.rs

Incident se dogodio u 11.05 na stanici kod “Obuće Beograd” kada je vozač iz putničkog vozila koji se kretao iz suprotnog smera prešao preko pune linije da bi ušao na parking, a zatim je preprečio put autobusu i prišao do vrata da se fizički obračuna sa vozačem autobusa zbog te situacije u saobraćaju.

Sindikat je naveo da je tokom incidenta autobus bio pun putnika i da je vozač doživeo stres zbog napada, a policija obavja uviđaj.

– Saobraćajni sindikat osuđuje ovaj poslednji u nizu svakodnevnih napada i smatra  da će se broj fizičkih i verbalnih napada u narednom periodu sve više povećavati zato što niko od nadležnih ne pristupa odgovorno i ne shvata ovaj problem dovoljno ozbiljno. Problem napada na vozače u javnom prevozu može se rešiti kvalitetnim video nadzorom u vozilima, kabinama kao i oštrijom kaznenom politikom prema napadačima – navodi se u saopštenju.loading...