– Zamalo da poginem. U našoj zgradi ima mnogo starijih ljudi, a srećom u liftu sam bila ja, a ne neka majka sa detetom – kaže za “Blic” L. N.

Kako navodi, u ovom soliteru od 20 spratova “od 17. sprata do gore je liftu inače potrebno 66 sekundi, dok je on, na vrhu lupio u roku od 35 sekundi”.

Kada je lift udario na kraju svoje putanje, tresak je uzdrmao domara zgrade, koji je proverio snimak sa sigurnosne kamere i video šta se desilo, prenosi “Blic”.

– Na snimku se jasno vidi da je lift ubrzao. Domar me je obavestio o tome da je sigurnosni sistem zakazao. Ukoliko lift dobije ubrzanje, on bi trebalo da se isključi da ne bi došlo do nesreće, a to se nije dogodilo. Od njega sam saznala da ni u druga dva solitera situacija sa liftovima nije mnogo bolja – dodaje naša sagovornica.

Ovo nije prvi peh sa liftovima

– Pre dvadesetak godina u zgradi je poginuo čovek koji se zaglavio između lifta i vrata. Kad smo sestra i ja bile male, lift se zaglavio na 11. spratu. Majka je uspela da nas kroz otvor da nekome, a zatim je, zajedno sa liftom tresnula u podrum – dodaje potreseno L. N.loading...