HOROR NA UKRAJINSKO-RUMUNSKOJ GRANICI: Šestorica srpskih vozača šlepera pretučeni iz čista mira

Vozači su noćas su oko 1 čas posle ponoći brutalno pretučeni na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije - Đakovo/Halmeu.

printscreen/youtube.com/ UKRAINE TODAY

Pretukli su ih ukrajinski vozači šlepera. Dok su ih udarali vikali su im da je “ovo Ukrajina i da je ovo njihova granica”.

Grupa pretučenih srpskih vozača javila se sa šokantnim vestima objašnjavajući da se ovo dogodilo na granici između dve pomenute zemlje – pred sam ulazak u Rumuniju, na njihovom povratku kući, prenosi “Kurir”.

– Pretučeni smo nas petorica-šestorica od čega trojica baš teško – napisali su vozači u poruci dodajući da su povređeni Radojko Kovačević, Milan Rujević i Dragan Jovanović.

Oni već danima čekaju da uđu na teritoriju Rumunije. Vozači kažu da su napadnuti iz čista mira, te da tu stoje i čekaju već danima ne samo naši nego i ruski i beloruski šleperi, za razliku od domaćih ukrajinskih koji bez problema obilaze kilometarsku kolonu i prelaze granicu za tili čas.

Nikom nije jasno šta se dogodilo i šta bi mogao da bude razlog ovog brutalnog napada s obzirom da Srbija u svim međunarodnim institucijama podržava teritorijalni integritet Ukrajine i Krim smatra njenim integralnim delom.