HOROR U MOSKVI: Vaspitači zaboravili devojčicu (3) u dvorištu vrtića, dete UMRLO SMRZNUTO! (VIDEO)

Moskva
YouTube Printscreen

Trogodišnja devojčica Zahra Rzajeva umrla je od posledica smrzavanja nakon što su vaspitačice zaboravile da je uvedu unutra posle igranja u dvorištu jednog moskovskog vrtića.

 

Njeno telo pronađeno je ispod velike količine napadalog snega, preneli su ruski mediji.

Temperatura napolju bila je oko minus pet, a kako piše “Maš njuz” (Mash news) vaspitači su primetili da devojčice nema tek nakon dva sata. Tek tada krenuli su u potragu za devojčicom. Zahra je već bila mrtva kada je pronađena u dvorištu.

Pokrenuta je istraga u kojoj učestvuje i Istražni odbor Rusije, telo zaduženo za istraživanje najozbiljnih zločina. Vaspitači iz škole su ispitani, ali za sada zvaničnih izjava iz te ustanove nije bilo.

Roditelji tragično preminule devojčice, Rizvan Rzajev i Gulnara Šakhada nisu bili u stanju da daju izjave.

Oglasio se njihov prijatelj koji je lokalnim medijima rekao da mu je u vrtiću rečeno da nije istina da je devojčica ostavljena na hladnoći dva sata. Prema njegovim rečima, vaspitači su mu potvrdili da su deca izvedena u 11 sati prepodne u dvorište da se igraju, a da je u podne bio ručak.

Tako sam čuo, ali ne znam šta se tačno dogodilo. Na inspektorima je da saznaju – rekao je i dodao da se devojčica nije dobro osećala cele nedelje.

Tri dana pre tragedije, majka je primetila da su devojčici usne otekle. Iako je volela da ide u vrtić, počela je da govori da ne želi jer se plaši nekih vaspitača. Tog dana radio je jedan od vaspitača kojeg se plašila – rekao je on.loading...