HOROR U NASELJU MEDAKOVIĆ: Bibliotekarka na terasi držala mrtve mačke

"Iz stana je izneto 1.300 vreća smeća! Nađeno je navodno 30 mrtvih mačaka. Iznošenje đubreta je plaćeno oko 400.000 dinara! Čistači su užasne scene slikali telefonom, ali ja nisam imao želudac to da gledam", kaže stanar zgrade.

printscreen/youtube.com/light2tube

Mrtve mačke zakopavala u žardinjeru na terasi stana, a sebe i ćerku hranila otpacima iz kontejnera! Psihički bolesnik G. K. i njena ćerka, ometena u razvoju, nedavno su se odselile iz Borivoja Stevanovića 15 na Medaku 3 i za sobom ostavile četvorosobni stan nalik smetlištu, dok je jedan beogradski investitor prihvatio da renovira ovu rak-ranu!

Na sedmom spratu ove zgrade stanari su nam pokazali razvaljena vrata stana iz kojeg je izbijao nepodnošljiv smrad i zapuštene prostorije prekrivene debelom paučinom i okorelom prljavštinom, prenosi “Alo”.

– U tom stanu je živela bibliotekarka, koja je psihički kvrcnula, i njena ćerka (30) sa posebnim potrebama. Leševe mačaka je zakopavala u veliku betonsku žardinjeru na terasi stana, dok je ostatke hrane držala u kesama koje je godinama dovlačila iz kontejnera! Pojedini stanari su 12 godina zvali sve moguće službe, ali niko nije hteo da reši problem. Komšinica, koja živi sprat ispod njih, konačno je uspela da nađe investitora koji je pristao da kupi ovaj stan, koji bez preterivanja izgleda kao scenografija za horor film! Njih dve su dobile garsonjeru od 36 kvadrata u Malom Mokrom Lugu! – kaže stanar ove zgrade i dodaje da je čišćenje trajalo danima, ali da renoviranje tek predstoji.

– Iz stana je izneto 1.300 vreća smeća! Nađeno je navodno 30 mrtvih mačaka, ali ih ja nisam video. Iznošenje đubreta je plaćeno oko 400.000 dinara! Čistači su užasne scene slikali telefonom, ali ja nisam imao želudac to da gledam. Cela zgrada je četiri puta dezinfikovana, zbog leševa životinja i gomile buba zatečenih unutra – kaže jedan od stanara.

– Dve godine sam podstanar u ovoj zgradi. Nekoliko puta smo prskali stan zbog bubarusa, koje su navirale iz đubreta u stanu! Nisam imao nikakav kontakt s tom ženom. Ponekad sam je sretao na hodniku – kaže mladić, kojeg smo zatekli na hodniku zgrade, dok jedna komšinica tvrdi da bibliotekarka potiče iz ugledne porodice.

– Čula sam da su joj roditelji i muž bili slikari! Ne znam šta joj se dogodilo, ali je iznenada psihički prsla i počela je da dovlači smeće iz kontejnera – kratko nam je rekla starija žena, navodeći da je dobro što je problem konačno rešen.

Komšinica im izvadila lične karte!

U prodavnici koja se nalazi u prizemlju zgrade saznali smo da je za rešavanje problema najzaslužnija žena koja je našla kupca za stan.

– Bibliotekarka i njena ćerka nisu imale čak ni lične karte! Sve je to završila njihova prva komšinica, koja je stupila u kontakt sa investitorom. Sada su končano dobile i staratelja – rekao nam je trgovac, koji je insistirao na anonimnosti.loading...