HOROR U NIŠU: Dečaku SLOMLJENA KLJUČNA KOST u školskom dvorištu!

Kako se saznaje u Kliničkom centru, dečak je osim preloma ključne kosti zadobio i nagnječenje grudnog koša i desnog skočnog zgloba.

Beta

Učenik šestog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu zadobio je prelom ključne kosti, povrede grudnog koša i noge tokom koškanja u školskom dvorištu. Direktorka škole Milica Petković tvrdi da mališan nije povređen u tuči, već da je pao kada je njegov drug pokušao da ga zaštiti tokom sukoba sa drugim detetom.

Šestak je završio u bolnici, a policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja. Incident se dogodio juče na malom odmoru između trećeg i četvrtog časa, a povod, kako navodi direktorka Petković, bili su štenci pronađeni u školskom dvorištu.

– Jedan učenik šestog razreda je otključao vrata škole i istrčao u dvorište za njim je krenula grupa đaka iz drugog odeljenja da bi videli te kučiće. Nije tačna objava koja se pojavila na društvenim mrežama da je jedno dete udavilo štence. Istina je da se taj mališan koji je prvi istrčao, pokoškao sa drugim đakom, takođe učenikom šestog razreda i udario ga u stomak. Priskočio je jedan đak osmog razreda da zaštiti ovog što je bio udaren, hteo je da ih razvadi ali ga je nezgodno povukao, on je pao na beton i tada je zadobio povrede – objašnjava Petković.

Naglašava da je odmah po saznanju za događaj, preduzela zakonske mere.

Obaveštena je policija, Hitna pomoć, obavila sam razgovor sa roditeljima, angažovan je tim za bezbednost, a informaciju sam dostavila i Školskoj upravi, a biće sproveden i vaspitno disciplinski postupak – kaže direktorka.

Kako se saznaje u Kliničkom centru, dečak je osim preloma ključne kosti zadobio i nagnječenje grudnog koša i desnog skočnog zgloba.

Povrede su imobilisane i pacijent će danas biti otpušten na kućno lečenje – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Udruženje “Drug nije meta” jedino je udruženje u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja. Kroz mnogobrojne aktivnosti udruženje je uključilo hiljade učenika i nastavnika, a na njihovom sajtu možete zakazati besplatnu radionicu, pronaći savete i brojne korisne informacije.