HOROR U ODMARALIŠTU: Borba kraljevske kobre i pitona imala NEOČEKIVAN ZAVRŠETAK! (VIDEO)

Kraljevska kobra
print screen/youtube.com/PRIME NEWS STUDIO

Kraljevska kobra dužine pet metara uočena je u blizini odmarališta na Tajlandu i to prilikom napada na omanjeg pitona koji je bezuspešno pokušavao da se otrgne od njenog ugriza.

 

Čim su spazili ogromnu zmiju, inače najveću otrovnicu na svetu, službenici odmarališta su pozvali nadležne službe da im priteknu u pomoć.

Petorica muškaraca su puna tri sata posmatrali borbu dve zmije u kojoj je kraljevska kobra odmah zarila otrovne zube u metar i po dugog pitona. On se omotao oko glave predatora u nastojanju da se oslobodi, piše Dejli Mejl.

Nakon što je piton napokon posustao i uginuo, kraljevska kobra ga nije pojela, nego je otpuzala u obližnje jezerce. Tamo su je seljani i pripadnici hitnih službi zajedničkim snagama napokon uhvatili i smestili u kavez iz koga je kasnije puštena u džunglu.

Osim što može narasti do kolosalnih proporcija, kraljevska kobra je vrlo opasna zbog otrovnog ugriza. Iako je njen otrov nekoliko puta slabiji od onog koje stvara obična kobra, kraljevska kobra ga samo jednim ugrizom može ubrizgati u ogromnim količinama, čak do 700 miligrama.