HOROR U ZAJEČARU: Kaišem tukao i vešao sina (12), jer – “TAKO MU JE DOŠLO”!

Lisice Hapšenje
Foter/ Keith Allison / photo on flickr

Otac je sina tukao kaišem, štapom, lancem i parčetom creva po nogama, telu i glavi. Oko vrata mu je stavljao kaiš, a kada je bio ljut na njega, zatezao je ‚povodac‘ i podizao dečaka od tla”, kaže izvor.

 

Monstrum pušten da se brani sa slobode! Otac (45) iz okoline Boljevca kod Zaječara, koji je sina (12) vezivao kaišem oko vrata, dok je za kaznu zatezao „povodac” i podizao dečaka od tla, odlukom tužioca ni jedan jedini dan nije proveo u pritvoru.

Protiv njega je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, podneta prijava za krivično delo nasilja u porodici u redovnom postupku, tako da poziv za suđenje neće čekati iza rešetaka, već kod kuće!

Otac se sumnjiči da je pre dva dana brutalno pretukao sina u porodičnoj kući u selu nadomak Boljevca kod Zaječara. Dete je odmah oduzeto ocu i dato na staranje majci, koja se razvela od muža nasilnika i preselila u drugo selo.

Zbog sumnje da je tukao svog sina zaječarska policija mu je odmah posle incidenta izrekla meru zabrane, po kojoj 48 sati nije smeo da priđe kući bivše žene i dođe u kontakt sa detetom.

Posle intervencije policije dečak je psiholozima iz Centra za socijalni rad otkrio da se tata prema njemu ophodio gore nego prema psu!

Otac je svog maloletnog sina tukao kaišem, štapom, lancem i parčetom creva po nogama, telu i glavi. Oko vrata mu je stavljao kaiš, a kada je bio ljut na njega, zatezao je „povodac” i podizao dečaka od tla. Posle razvoda od žene najmlađi sin je bio poveren njemu na staranje. Najstariji sin se izjasnio da hoće da živi sa majkom, koja živi u okolini Ćuprije, dok srednji sin živi i radi u inostranstvu – navodi izvor LISTA “Alo!” blizak istrazi.

Komšije su pre ovog skandala znale da otac ponekad tuče dete, ali niko od njih nije reagovao, misleći da je reč o „vaspitnim batinama”.

Teka kada su pre dva dana videli pretučenog mališana, pozvali su njegovog najstarijeg brata, koji je oca prijavio policiji. Dečak je bio preplašen kada je došla policija. Samo je ćutao i povremeno jecao. Tek kada je stigao specijalni tim iz Centra za socijalni rad, sa psiholozima koji rade isključivo sa decom koja su žrtve zlostavljanja, otvorio je dušu! Malo-pomalo se kroz razgovor opustio i na kraju zapanjio psihologe kada im se ispovedio da ga je otac ćuškao gore nego psa! Detaljno je opisao kako je zlostavljan i šta je sve preživeo u kući užasa. Odmah posle toga je poveren majci na staranje – navodi sagovornik lista “Alo!”.

Komšije kažu da je osumnjičeni maltretirao i bivšu žena i da je zbog toga pobegla glavom bez obzira. Trpela je batine i psihičku torturu, zbog dece, ali se na kraju razvela od njega i otišla.

Nasilnik je prizano da je tukao dete čim su policajci došli da ga privedu.

Na pitanje zašto je mučio sina rekao je samo: „Tako mi je došlo!” – navodi izvor.