HOROR U ZATVORU: Dvojica pritvorenika svom cimeru ČUPALI ZUBE KLJEŠTIMA

Zatvor
Pixabay.com/ilustracija

Osuđenici G. V. (27) i J. A. (21) naneli su u novosadskom Okružnom zatvoru teške povrede svom cimeru D. S. (31), koga su, kako nezvanično saznajemo, maltretirali, tukli i čupali mu zube improvizovanim kleštima.

 

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde rečeno nam je da je D. S. taj slučaj prijavio tek nakon što su osumnjičeni za zlostavljanje premešteni u druge zatvorske jedinice.

Svi akteri ovog incidenta nalazili su se u pritvoru pred početak izvršenja zatvorske kazne. Nakon što je G. V, inače osumnjičen za nasilje u porodici, upućen u Beograd u specijalnu zatvorsku bolnicu radi izvršenja mere obaveznog lečenja zbog narkomanije, a J. A. premešten u KPZ Valjevo na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine zbog razbojništva, oštećeni D. S. je Službi obezbeđenja prijavio da su ga osumnjičeni fizički povredili – objasnili su nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema njihovim rečima, o čitavom slučaju obavešteni su novosadski Viši sud i Osnovno javno tužilaštvo, koji su pokrenuli istragu protiv G. V. i J. A. zbog sumnje da su teško povredili D. S.

Istraga je u toku i nikakve dalje informacije u vezi s ovim slučajem do njegovog okončanja neće biti saopštene javnosti – rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Više detalja o ovom incidentu nismo uspeli da dobijemo ni od nadležnih iz pravosuđa.

Povređeni D. S. se oseća dobro i dalje se nalazi u pritvoru u novosadskom Okružnom zatvoru gde čeka na odsluženje zatvorske kazne zbog razbojništva.

Podsetimo, novosadski Okružni zatvor je ustanova poluotvorenog tipa, mada po stepenu obezbeđenja i po izgledu podseća na kazneno-popravni zavod zatvorenog ili strogo zatvorenog tipa. U njemu borave kako pritvorenici tako i osuđenici za lakša krivična dela i kažnjenici u prekršajnom postupku.

Upravo zbog toga ovaj zatvor nije poznat po tučama ili drugim težim incidentima među zatvorenicima. Kapacitet odeljenja za pritvor je 164 mesta, a odeljenja za izdržavanje kazne 140.