HOTEL BEZ KROVA I ZIDOVA: Da li biste se usudili da prenoćite na ovakvom mestu? (VIDEO)

Hotel
Printscreen/Youtube

Širom sveta, sve je više originalnih načina kojima domišljati turistički radnici privlače goste. Jedno od takvih mesta je hotel na otvorenom "Nul Štern".

 

Ovaj hotel bukvalno nema ni krov, ni zidove, a jedino što dobijate od nameštaja na korišćenje je krevet sa stočićima. Smešten u središtu Švajcarskih Alpa, na 1.970 metara nadmorske visine, naziv ovog hotela na nemačkom znači “nula zvezdica”.

“Gost, a ne hotel je ovde prava zvezda”, izjavio je za Tech Insider jedan od osnivača ove atrakcije Danijel Šarbonije. “Nakon što smo se oslobodili svih zidova, jedino što vam preostaje ste vi i vaše iskustvo”, dodaje on.

Međutim, ukoliko i vi poželite da posetite ovaj hotel, za noćenje pod vedrim nebom moraćete da platite “tričavih” 210 dolara! A kako ovaj “hotel” nema kupatilo, do prvog javnog toaleta moraćete da pešačite 5 minuta. Doduše, na raspolaganju imate ličnog batlera, koji odseda u obližnjoj kolibi, gde gostima sprema doručak i večeru.

“Švajcarska je postala hotel”, objašnjava Šarbonije, s obzirom na pogled koji se odatle pruža, kao i na zvezde koje se pružaju na nebu na sve strane. Srećom, u slučaju nevremena, gost može da otkaže rezervaciju u poslednjem trenutku.