HRAM I LOŽA: Razvoj masona i uticaj kroz vekove

Uđite u trag pretečama slobodnog zidarstva, utvrdite njegovo istinsko poreklo, saznajte kako se razvijalo i kakav uticaj je imalo na britansku i američku kulturu krajem XVIII veka, kada je dostiglo vrhunac. Knjiga Hram i loža bavi se i pitanjem zašto je slobodno zidarstvo, na koje se danas gleda podozrivo, bilo onoliko poštovano – a cene ga i danas, uprkos klevetama.

Promo Vulkan

Autori Hrama i lože razbijaju mit i vrše reevaluaciju evropske i američke istorije. Predstavljaju odlično istraživanje o događajima koji su doveli do čudnog i iznenadnog nestanka templara u XIV veku i njihovom ponovnom pojavljivanju na sudu ekskomuniciranog škotskog kralja Roberta Brusa.

Ova knjiga se ne bavi ulogom i aktivnostima, stvarnim ili zamišljenim, slobodnog zidarstva u savremenom društvu, niti predstavlja pokušaj ispitivanja osnovanosti tvrdnji o zaveri ili korupciji.

Govori o tome kako su vrednosti i tradicija templara nastavile da žive stvaranjem masonske lože. Ulazi se u trag pretečama slobodnog zidarstva, govori o njegovom razvoju i doprinosu formiranju Sjedinjenih Država kao oličenja idealne masonske republike. Ukoliko volite da otkrivate teorije zavere, a oduvek ste se pitali kako su nastali masoni i zašto su toliko uticajni kroz vekove, knjiga Hram i loža je idealna za vas!

Autor Majkl Bejdžent bio je poznati teoretičar, novinar i autor više pseudonaučnih knjiga koje su dovele u pitanje mnoge percepcije istorije i života Isusa Hrista. Knjigu Hram i loža napisao je u koautorstvu sa Ričardom Lijem, romanopiscem.

Vulkan izdavaštvo je prethodno objavilo najpoznatiju knjigu ovog autorskog dvojca pod nazivom Sveta krv, Sveti gral, koju su autori napisali u saradnji sa Henrijem Linkolnom.loading...