HRKALOVIĆEVA PRED SUDOM: Evo šta se dešava sa suđenjem bivšoj sekretarki MUP-a Srbije

Na prethodnom ročištu nadležni tužilac je obrazložio optužnicu i predložio izvođenje određenih dokaza. Hrkalovićeva je tada negirala krivično delo, koje joj se stavlja na teret. Isto su učinila i ostala dvojica.

printscreen/youtube.com/Portal Informer

Suđenje Dijani Hrkalović, bivšoj sekretarki MUP Srbije, optuženoj za trgovinu uticajem, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu, uvodnim izlaganjem u kojem njen advokat i ona mogu da iznesu dokaze i predlože svedoke, koji odbrani idu u prilog.

To isto mogu da urade i ostala dvojica optuženih Dejan Milenković Bagzi, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM), kao i Milorad Šušnjić, svojevremeno prvi čovek novosadske policije.

Na prethodnom ročištu nadležni tužilac je obrazložio optužnicu i predložio izvođenje određenih dokaza. Hrkalovićeva je tada negirala krivično delo, koje joj se stavlja na teret. Isto su učinila i ostala dvojica. Hrkalovićeva je u kućnom pritvoru i ima nanogvicu, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) Hrkalovićeva se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina. Za Milenkovića tužilac je tražio godinu, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Bivša državna sekretarka MUP optužena je da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen.

Hrkalovićeva se tereti i da je sa bivšim načelnikom PU Novi Sad Šušnjićem, neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza. Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.