Ako ste i vi naseli, javite se policiji: Ovaj čovek je prevarama zarađivao 300.000 dinara mesečno

Zbog sumnje da je prethodnih godina izvršio 15 SMS prevara, uhapšen A. J. iz Sevojna kod Užica. Procenjuje se da je prevarama mesečno zarađivao više od 300.000 dinara.

Osumnjičeni A. J. (33) se tereti da je građanima slao SMS poruke u kojima je, pod izgovorom da ima zdravstvenih problema, tražio da na ime drugih osoba uplate novac u iznosu od po 1.500 dinara, čime je mesečno zarađivao, kako se procenjuje, više od 300.000 dinara, prenose agencije.

Kako se ističe u saopštenju, oštećeni su time dovedeni u zabludu, misleći da su u pitanju članovi njihovih porodica i prijatelji koji su u nevolji, pa su osumnjičenom putem “post neta” uplaćivali novac.

Sumnja se da je A. J. organizovao više osoba koje su mu pomagale u izvršenju krivičnih dela, tako što su uz novčanu nadoknadu od 2.000 do 3.000 dinara dnevno, podizali novac koji su oštećeni slali, a zatim putem “post neta” prosleđivali osumnjičenom, piše RTS.

Policija je do sada otkrila 15 krivičnih dela prevara za koje se sumnja da je izvršio osumnjičeni, a u toku je rad na rasvetljavanju celokupne kriminalne delatnosti osumnjičenog i drugih osoba koje su mu pomagale.

Zbog sumnje da ima još prevarenih građana, policija poziva oštećene građane da neposredno ili telefonom prijave ova krivična dela najbližoj Policijskoj stanici, javlja RTS.

Kako se navodi u saopštenju PU Kraljevo, A. J. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.