Kako bi našao lek za sebe, Nebojša je pobegao od svih i nikome se nije javljao na telefon.

Beživotno telo beogradskog brokera N.G. pronađeno je sredinom meseca u jednom iznajmljenom stanu u Novom Beogradu. Pored njega su policajci našli i ispražnjenu bočicu kineskog preparata koji se prevedeno na srpski zove „vino boga groma”, a koji navodno leči rak!

– Nestanak čoveka početkom januara je beogradskoj policiji prijavila njegova rođena sestra. Rekla je da se danima nisu čuli ni videli i da ne zna gde bi mogao biti. Napomenula je i da je njen brat bolovao od raka, ali s obzirom na to da je tumor bio učauren, nije bilo potrebe za operacijom, već su lekari samo preporučili da se ta opaka bolest prati – objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Plašio se smrti

Kada je N.G. saznao da boluje od raka potpuno se promenio i niko nije mogao da ga uteši, iako je bolest bila učaurena i lekari su ocenjivali da neće uznapredovati. Kako bi našao lek za sebe, Nebojša je pobegao od svih i nikome se nije javljao na telefon.Kako saznajemo, beživotno telo pronašla je spremačica koja je jednom nedeljno održavala stan u kojem je Nebojša živeo sam. Nesrećna žena odmah je pozvala policiju, koja je obavila uviđaj.

– Na telu N.G. nije bilo nikakvih vidljivih povreda, ali je pored tela bila nekakva bočica, te smo u prvi mah zaključili da se radi o smrti koja je nasilno izazvana. Telo je prevezeno na obdukciju na Vojnomedicinsku akademiju, a zatim je obaveštena njegova sestra, jer drugih bliskih srodnika nije imao – objašnjava sagovornik.

N.G. navodno je od neke žene kupio preparat za koji se priča da za 40 dana leči rak.

– Rečeno mu je da je u narodu poznat kao „kineski otrov”. Ono što verovatno nije znao jeste kolika je dozvoljena dnevna doza te je uzeo više nego što treba – dodaje on.

Kakvu reakciju je je ovaj „lek” izazvao u organizmu i da li je samo to bilo dovoljno da prouzrokuje smrt, znaće se tek kada budu gotovi rezultati sa obdukcije.

Probali ga na miševima!

U stručnom časopisu „Science Translational Medicine” objavljeno je da kineska biljka lei gong teng, odnosno „vino boga groma” na srpskom, sadrži barem jedan jedinstveni sastojak koji je navodno u stanju da za 40 dana u potpunosti očisti organizam od raka, a to je zaključeno na osnovu eksperimenata sprovedenih na miševima!

– Biljka je neverovatno snažna u ubijanju ćelija raka. Gledajući miševe svaki dan, moglo se jasno videti da je tumor sve manji i manji i da je na kraju nestao – rekao je Ašok Saluja iz pomenutog centra.Ipak, naučnici upozoravaju da ukoliko dođete do ove biljke lek ne pravite sami, jer može izazvati ozbiljne nuspojave ukoliko se pažljivo ne izdvoji iz oljušćenog korena.loading...