Biznis u vikendici: Ugledni građanin, a gajio marihuanu

Slaviša Seratlić tajno je posedovao najmoderniju laboratoriju za drogu

Slaviša Seratlić (48), vlasnik firme „Almin”, koja se bavi distribucijom proizvoda Rafinerije ulja „Modriča” za jugoistočnu Srbiju, osuđen je na četiri godine i sedam meseci zatvora zbog toga što je u decembru 2013, u okviru akcije „Grom 1″, u njegovoj vikendici nađena najsavremenija laboratorija za proizvodnju marihuane i više od 12 kilograma te droge.

Sve zakamuflirao

– Seratlić je na suđenju priznao da je laboratorija u njegovom vlasništvu. Međutim, negirao je da je nameravao da trguje narkoticima, već mu je, kako je rekao, cilj bila proizvodnja ulja od indijske konoplje u medicinske svrhe – kaže izvor Kurira iz pravosuđa.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Seratlić je u vikendici u selu Donje Vlase napravio najsavremeniju laboratoriju za uzgajanje marihuane, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra.

– Ovakva laboratorija do tada nije bila viđena u Srbiji. Bila je odlično zakamuflirana jer je kuća bila ograđena zidovima, a visoki borovi su onemogućavali pogled unutra. Dograđen je i veći broj prostorija specijalno za potrebe laboratorije, a instalirana je najsavremenija oprema, lampe za pospešivanje rasta, uređaji za održavanje optimalne vlažnosti vazduha, kao i filteri za prečišćavanje vazduha kako se miris marihuane ne bi osećao – kaže naš sagovornik.

Otac bio političar

Otkriće laboratorije u Seratlićevoj vikendici izazvalo je veliko iznenađenje u Nišu jer je važio za uglednog građanina, a njegov otac Petar bio je istaknut političar i sportski radnik. Seratliću je nakon izricanja presude ukinut pritvor u kojem se nalazio od 28. decembra prošle godine.