Braća iz Horgoša sa svog salaša prebacivali migrante u Mađarsku

Tokom poslednjih šest meseci, iz Srbije u Mađarsku prebacili veći broj migranata iz više afričkih i azijskih zemalja, od kojih su uzimali novac.

 

Braću I.G. (56) i K.G (59) iz Horgoša i Z.A. (53) sa Palića, kikindska policija označila je kao deo srpsko-mađarske kriminalne grupe, koja je prebacivala migrante iz naše u susednu državu.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su osumnjičeni, tokom poslednjih šest meseci, iz Srbije u Mađarsku prebacili veći broj migranata iz više afričkih i azijskih zemalja, od kojih su uzimali novac.

Protiv njih je podneta krivična prijava zbog sumje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi:

– Z.A. je pronalazio “mušterije” koje su braća prebacivali u Mađarsku, koristeći blizinu svojih salaša sa graničnom linijom. Policija je na imanjima I.G i K.G. pronašla dva pasoša turskih državljana, oko 6.000 evra, ali i malokalibarsku pušku sa optičkim nišanom i prigušivačem, kao i 38 metaka. Braća se terete da su izvršili i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekpslozivnih materija – potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

U okviru iste akcije, zahvaljujući dobroj saradnji srpske i mađarske policije, u kući jednog mađarskog državljanina u Mađarskoj, pronađeno je 6,4 kilograma heroina i 48 kilograma paracetamola.loading...