Čovek pronađen u Savi bio diler, razbojnik i podvodač?

Džemsi Demiri (34) iz Bujanovca, čije je telo s „betonskim cipelama‘‘ izvučeno u ponedeljak uveče iz Save ispod Ostružničkog mosta, imao je bogat policijski dosije, saznaje Kurir.

Demiri je bio poznat po krađama, razbojništvima, obijanju vozila, dilovanju droge, a kako navode u policiji, isticao se brutalnošću, ucenama i podvođenjem. Kriminalnu „karijeru” započeo je u Pčinjskom okrugu, a stanovnici Preševa, Bujanovca i Vranja dobro su ga zapamtili.

– U ovom kraju pamti se njegova pljačka motela „Ibro” i benzinske pumpe nedaleko od Preševa, restorana „Jezero” i u naselju Salvatore, gde su ga pojedini žitelji optuživali da im je „upropastio ćerke”. Prošle godine se jedva izvukao iz Prištine. Naime, u jednom ugostiteljskom objektu u okolini opelješio je bogatog gosta. Da bi sačuvao glavu i obustavio potragu za sobom, vratio je više nego što je ukrao – navodi izvor Kurira.

Lažno ime i dokumenti

U policiji navode da je Demiri često bio na „proputovanju sa Kosmeta ka Beogradu i dalje”. Iako je uglavnom koristio lažno ime i lažne isprave, znala ga je policija u Beogradu, Zemunu, Novom Sadu, Subotici, Zagrebu, Ljubljani i drugim gradovima i mestima bivše Jugoslavije.

– U pitanju je čovek koji se zamerio mnogim ljudima, na mnogim mestima, tako da je mnogo onih koji su želeli njegovu smrt. Zbog toga je teško zasad reći ko stoji iza ubistva, a druga stvar koja otežava istragu je to što je pokojnik neprestano menjao boravište. Takođe, ne možemo da znamo ni gde je bačen u reku. Moguće je da se to čak nije ni desilo u Srbiji – objašnjava sagovornik Kurira.

Više nije imao kud

Inače, u Bujanovcu, gde je rođen, kruže razne priče o Demiriju. Dok jedni iznose neverovatne tvrdnje da je Džemsi bio bogat, da je nosio skupu garderobu i da je trošio mnogo para, drugi su mnogo realniji i navode da je živeo na ivici egzistencije.

Kako kažu, više nije imao kud i glave mu je došao način života koji je vodio.

Istraga zasad nije došla do opipljivih saznanja.
– Razgovarali smo s ljudima koji su ga poznavali. On, inače, nije imao porodicu, niti stalno prebivalište, pa ni sa kim nije bio blizak. Videćemo da li je imao ortaka u vršenju nekih krivičnih dela. Boravio je u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu, gde god je stizao. Spavao je gde stigne, a hapšen je ko zna koliko puta – kaže izvor Kurira.