Davao pevačici da se vozika u Šarićevom bentliju, a onda lagao o šteti

Pevačica slupala skupoceni „bentli", a general Dragiša Simić naredio da se sačini lažni zapisnik o udesu. Upisano da je šteta 150.000 dinara, iako je pravi iznos oko 50.000 evra.

Dragiša Simić, nedavno smenjeni načelnik Uprave saobraćajne policije, pokušao je da sakrije visinu štete na policijskom „bentliju”, koji je slupala pevačica Ljupka Stević.

Naime, Simić je preko odanih saradnika odmah nakon udesa izdejstvovao da se u zapisnik unese da je oštećenje na „bentliju” i automobilu s kojim se Stevićeva sudarila svega 150.000 dinara, iako je prava šteta samo na „bentliju” gotovo 50.000 evra! Prema saznanjima Kurira, udes u kojem je slupano skupoceno vozilo, prethodno oduzeto od člana klana Darka Šarića, dogodio se još 28. aprila 2012. na Južnom bulevaru u Beogradu.

Točak vredi 2.500 evra

Pevačica Ljupka Stević tada se sudarila s Markom L, nakon čega je izašla iz kola i zaključala ih. Ubrzo potom na mesto nezgode stigao je Dragiša Simić, kako se ne bi saznalo da je policijski automobil vozio neko ko ne radi u MUP. Simić je sa saobraćajcima, svojim podređenima, sredio da u zapisnik unesu da je on upravljao kolima i da je ukupna šteta 150.000 dinara, iako se zna da samo točak na „bentliju” vredi 2.500 evra!

– To je učinio iz dva razloga. Prvi je taj što po zakonu, kad je šteta u sudaru veća od 200.000 dinara, policija podnosi krivičnu prijavu protiv vozača ili se obaveštava tužilac. To je po svaku cenu hteo da izbegne. Drugi razlog je to što „bentli” nije bio „kasko” osiguran, pa bi popravku morao da plati iz svog džepa. Na kraju su protiv oba vozača podnete prekršajne prijave – objašnjava naš sagovornik.

Slupani automobil je jedno vreme stajao na parkingu MUP, a onda je prebačen u servis. Ubrzo je procenitelj jedne velike osiguravajuće kuće poslao izveštaj po kojem popravka slupanog „bentlija” iznosi oko 50.000 evra.

Hteo sve da zataška

– Da bi izbegao odgovornost, Simić je rešio da automobil ostane u servisu. Tako su kola, iako je od udesa prošlo više od dve godine, sve vreme stajala nepopravljena. Računao je da će tako uspeti sve da zataška, ali se prevario. Reč je o ozbiljnom incidentu, to je sramota za policiju i zbog toga će neko morati krivično da odgovara. Zvanična istraga uveliko je u toku i rezultati će uskoro biti izneti u javnost – poručio je dobro obavešteni izvor Kurira.