Dečak, koji je pronađen mrtav na tavanu, preminuo od toplotnog udara?

Petar Vučićević (14), čije je beživotno telo pronađeno na tavanu iznad štale, preminuo je najverovatnije od toplotnog udara.

Dečak je pronađen u utorak uveče oko 23 sata mrtav na tavanu iznad štale u selu Trnava pored Čačka.

Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je umro prirodnom smrću, a postoji mogućnost i da je umro zbog toplotnog udara. Čeka se obdukcija, koja će utvrditi zbog čega je došlo do tragedije.

Telo dečaka pronašao je njegov stariji brat. Dečko je došao sa posla oko 20 sati. Video je da nema brata, pozivao ga je na mobilni, ali mu se Petar nije javljao. Našao je telefon u kuhinji, i nije pomislio da se išta loše dogodilo, prenose Novosti.

Otišao je sa društvom u obližnji lokal na piće i vratio se oko 23 časa.

 

Tada se zabrinuo i krenuo da traži brata. Popeo se na tavan, gde je dečak često boravio i tu se igrao. Tamo je pronašao beživotno Petrovo telo, prenosi list.

Pokušao je reanimaciju, ali nije vredelo. Ubrzo je došla Hitna pomoć, ali nije bilo spasa za dečaka.

Na telu dečaka lekari nisu pronašli sumnjive tragove ili tragove nasilne smrti. Na licu je bilo tragova povraćanja, što možda ukazuje na to da je dečak doživeo toplotni udar i dehidrirao, prenose Novosti.

Majka nesrećnog dečaka nije bila u kući u trenutku tragedije, jer je za nadnicu brala maline u ivanjičkom kraju. Tek u sredu su uspeli da je pronađu i saopšte joj tragičnu vest.