Devojka ubijenog Fedora Frimermana: Ne želim da gledam lica ljudi koji su ga ubili!

Milica Dimitrijević, devojka Fedora Frimermana koji je pre tačno godinu dana ubijen ispred splava 'Saund' u intervjuu za 'Naše novine' kaže da se nada da će država odraditi svoj posao, ali poziva i sve koji su poznavali Fedora, ili samo čuli za njegov slučaj, da dođu večeras ispred splava i odaju mu poštu.

– Nisam prisustvovala suđenju zato što ne želim da vidim lica Fedorovih ubica. Takođe, Fedorovi prijatelji su me savetovali da ne idem i rekli da će oni biti tamo umesto mene. Preneli su mi da je užasan osećaj videti ljude koji su počinili tako stravičan zločin, kaže u ispovesti za „Naše novine” Milica Dimitrijević, devojka ubijenog Fedora Frimermana.

Suđenje radnicima obezbeđenja „Saunda” Njegomiru Uroševiću, Dušanu Davidoviću, Denisu Pavlovu i Dejanu Mihajloviću , kako ističe Milica, na prvom mestu je ogledalo ovog društva.

– Svi želimo da ono bude efikasno i pravedno. Mada, prošla je godina i ovaj proces je još na početku i muči se sa činjenicama. Svi polažemo nade da je država sazrela i da poseduje aparat koji ovakav čin neće ostaviti nekažnjen – kaže ona.

Milica poziva sve koji su Fedora poznavali i koji su čuli za ovaj slučaj da večeras ispred splava „Saund” odaju poštu.

– Tuga i bol su osećanja koja ni posle godinu dana ne posustaju, samo se spuštaju dublje u dušu – kaže ona.

Fedor Frimerman (30) ubijen je 25. jula prošle godine, a Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu za ovaj slučaj u januaru 2014. godine.