Direktoru aerodroma Radosavljeviću određen pritvor

Okrivljenom direktoru aerodroma 'Nikola Tesla' Velimiru Radosavljeviću, koji je posle hapšenja i saslušanja pušten da se brani sa slobode, danas je određen pritvor od 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Radosavljević, koji je uhapšen 2. jula, tereti se da je oštetio aerodrom za 207 miliona dinara u poslu sa niskotarifnom mađarskom aviokompanijom Wizz Air.

„Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje kojim je uvažilo žalbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, na taj način što je prema okrivljenom Velimiru Radosavljeviću odredilo protivor od trideset dana koji će mu se računati od dana i časa lišenja slobode”, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Radosavljeviću je pritvor određen „zbog okolnosti koje ukazuju na opravdanu bojazan da bi mogao uticati na predložene svedoke” i time ometati dalji tok postupka i zato je krivično vanpretresno veće našlo da je određivanje pritvora u ovoj fazi postupka nužna i neophodna mera, navodi se u saopštenju.