DRAMA NA SAJMIŠTU: Zapalio sebe i policajce zbog kazni od 16.000!

Beograđanin Predrag Lejić (39), revoltiran činjenicom da mu je pauk u sredu dva puta odneo nepropisno parkirani automobil, se oko 19.30 časova polio se benzinom i spalio na placu "Parking servisa" na Starom sajmištu.

On je zadobio teške telesne povrede, a vatra je zahvatila i dvojicu policajaca PU Novi Beograd, Milorada Dejanovića i Gorana Kovačevića, koji su zadobili lakše opekotine ruku i lica, prenose Novosti.

Vidno uznemiren, bahati vozač se sinoć nešto posle 19 časova pojavio u “bazi” za odnete automobile na Starom sajmištu noseći u rukama flašu benzina. Kako “Novosti” saznaju, vikao je na zaposlene da mu je auto drugi put odnet greškom i zahtevao da mu podignu rampu – preteći da će se u suprotnom zapaliti. S obzirom da je Lejić prethodno u toku dana pobegao sa istog placa probivši rampu i ne plativši kaznu, radnici “Parking servisa” su ga prepoznali i shvativši ozbiljnost njegovih namera odmah su pozvali policiju.

Automobil  marke “reno megan” karavan, kojim je upravljao Predrag Lejić je dva puta zatečen u prekršaju – nepropisnom parkiranju na ulici. Radnici JKP “Parking servis” najpre su ga uklonili, jer je bio parkiran gotovo na samoj ulici. Revolitirani Lejić pojavio se u popodnevnim časovima u bazi preduzeća na Starom sajmištu, odakle je pobegao, probivši autom rampu. Oko 17 časova, isto vozilo je ponovo zatečeno u prekršaju. Ovog puta “megan” je bio parkiran gotovo na samom pešačkom prelazu, čime je ugrozio preglednost i bezbednost u saobraćaju. Sa tog mesta ga je “pauk” ponovo prebacio na plac “Parking servisa”.

Prema pričama očevidaca, Predrag Lejić se po dolasku policijske patrole polio benzinom i nekoliko puta bezuspešno upaljačem probao da se zapali. U toj nameri su pokušala da ga spreče dvojica policajaca, koji su sve vreme pregovarali sa njim prilazeći mu polako. U trenutku kada su mu prišli na samo pola metra, vatra je buknula zahvativši i Lejića i dvojicu policajaca.

Zaposleni u JKP “Parking servis” su odmah reagovali i ugasili plamen aparatima za gašenje požara. Sva trojica su kolima Hitne pomoći prevezeni u Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, odakle su ubrzo prebačeni na Vojnomedicinsku akademiju.

Mesto nesreće su obišli gradski menadžer Goran Vesić i Andija Čupković, direktor JKP “Parking servis”, koji su oštro osudili nasilo ponašanje vozača nad radnicima ovog preduzeća.