fbpx
6.9 C
Belgrade
17.10.2021
Naslovna U fokusu Hronika DRAMA U “LAZI”: Pacijenti Klinike za psihijatrijske bolesti PRETUKLI servirku, pa POBEGLI!

DRAMA U “LAZI”: Pacijenti Klinike za psihijatrijske bolesti PRETUKLI servirku, pa POBEGLI!

Oborili su je na pločice i šutirali jer im se našla na putu.

Google StreetView Printscreen

Prema navodima, tri pacijenta Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” u Beogradu pretukla su servirku (42) dok je nosila termose sa večerom i pobegla sa odeljenja za adolescente te bolnice.

Dvojica maloletnika su odmah privedena i vraćena u bolnicu, dok se za trećim, starim 20 godina, za koga se sumnja da nema dijagnozu, već se tamo krio od zakona, još traga.

Incident se dogodio u petak oko 18:30 na odeljenju za adolescente u “Lazi” dok je servirka nosila večeru.

Trojica mladića su nasrnula na nju na hodniku, oborila je na pločice i išutirala je samo zato što im se našla na putu.

Žena je neposredno posle napada pregledana u Urgentnom centru, gde je utvrđeno da su joj rame, kičma i kuk ugruvani od udaraca i pada.

Ona se i narednog dana javila na pregled, navodeći da “trpi jake bolove i da joj nije dobro”. U izveštaju lekara, u koji smo imali uvid, piše da je povređena na radnom mestu i da su je napala tri pacijenta. Dobila je odgovarajuću terapiju i poštedu od posla – navodi izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica maloletnih pacijenata su odmah privedena i vraćena u bolnicu, dok se za trećim još traga, ali nismo dobili potvrdu da li je bio u sukobu sa zakonom i da li mu je bolnica bila navodno privremeni štek, u kojem je boravio samo da ne bi otišao na robiju.

U bolnici navode da je mladić danima bio agresivan.

Pacijent od 20 godina nije ni mogao da bude primljen na odeljenje za adolescente, gde leže bolesnici do 18 godina. Zaposleni su danima ukazivali na pogoršanje stanja tog pacijenta i žalili se glavnom tehničaru klinike i upravnici urgentne službe da je agresivan, ali niko nije reagovao. To se provlačilo kroz izveštaje o primopredaji smene, ali ništa nije preduzeto. Sumnja se da je bio nečija veza i da se zato osilio i na kraju tukao zaposlene. Sreća je da niko nije nastradao. Odmah posle napada, doneto je upozorenje da servirke idu u pratnji. Organizacija rada je narušena zbog učestalih smenjivanje i premeštanje zaposlenih – kažu zaposleni.