Evo šta je Beko ispričao policiji nakon operacije

Policajci su saslušali biznismena na odeljenju intenzivne nege u Urgentnom centru, gde se oporavlja posle atentata.

Beko je do sada dva puta davao izjave.
– Prvi put s njim je obavljen razgovor neposredeno posle operacije i tada je slabije komunicirao, bio je vrlo iscrpljen, sve je trajalo samo nekoliko minuta, zastajao bi na pola rečenice, vrlo teško je govorio. Drugi put je s njim razgovarano tokom vikenda i taj razgovor je trajao oko pola sata. Tada je bio mnogo komunikativniji. On uporno tvrdi da ne zna ko je hteo da ga ubije, šta je motiv, da se nikome nije zamerio! Izjavio je da nije primetio da ga neko prati, da mu niko nije pretio jer bi, kako je kazao, u suprotnom angažovao lično obezbeđenje ili obavestio policiju. Jednostavno, na svako pitanje šta bi mogao da bude motiv, njegov odgovor je da ne zna – otkriva izvor iz istrage i dodaje da će sa Bekom još razgovarati, u zavisnosti od novih saznanja, ali prvenstveno od njegovog zdravstvenog stanja.

Inače, kako još saznajemo, pored Beka je uvek neko od članova porodice.
– Stalno su s njim. Sekira se i za njihovu bezbednost, naročito se boji za svoju decu, da neko ne pokuša da im naudi. Inače, i najbliži članovi Bekove porodice su svakodnevno pod opservacijom policije – dodaje sagovornik „Alo!”.

Beko je u petak ranjen sa tri hica iz vatrenog oružja ispred svoje kuće na Senjaku, u ulici Andre Nikolića 23. Njega je do Urgentnog centra odvezao vozač, a posle reanimacije operisao ga je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Policija traga za napadačem, koji je u još u bekstvu.

Milan Beko je smešten u jednom od apartmana u Urgentnom centru i 24 sata je pod nadzorom.

– Ništa ne smemo prepustiti slučaju! Policija na spratu i ispred vrata dežura non-stop. Kod njega, osim porodice i lekarskog osoblja, niko ne može da uđe – priča naš sagovornik iz istrage.

Zdravstveno stanje bolje

Kako nam je rečeno u Urgentnom centru, zdravstveno stanje Milana Beka iz dana u dan je sve bolje.
– Dan posle operacije je skinut sa respiratora, normalno diše, komunikativan je. Svi životni parametri, puls i krvni pritisak, u granicama su normale. Ništa ne ukazuje na to da bi moglo da dođe do eventualnih komplikacija, ali će se njegovo stanje, dok ne prođe makar nedelju dana od operacije, voditi kao ozbiljno i rizično, jer toliko treba crevima da zarastu – objasnio je za „Alo!” jedan od lekara koji je uključen u praćenje njegovog zdravstvenog stanja.

Vozač sasovac mu spasao život!

– Vozač Đ. D. je visokoprofesionalnom i brzom reakcijom spasao sigurne smrti biznismena Milana Beka u petak kada je u njega pucao još neidentifikovani napadač. Naime, vozač je videvši da Beko pada istrčao iz automobila, ubacio ga u automobil, dodao gas i u rekordnom roku stigao do Urgentnog centra. Dok je vozio, Beka je održavao budnim, a stigao je i da telefonom alarmira policiju i lekare u Urgentnom. Samo zahvaljujući njegovoj reakciji, njegov poslodavac uspeo je na vreme da stigne na operacioni sto i preživi – prenosi za „Alo!” izvor iz istrage.
– Da se radi o dobro obučenom čoveku, govori i činjenica da je Đ. D. prošao izuzetno tešku obuku u SAS-u, specijalnoj jedinici vojske Velike Britanije, koja slovi za jednu od najboljih vojnih organizacija na svetu – otkriva naš izvor.E. S.loading...