Evo šta kaže svedok napada na Milana Beka

Biznismen Milan Beko, posle prvih hitaca koji su ga pogodili u stomak, ispao je iz 'mercedesa' za čijim volanom je bio njegov vozač, tvrdi svedok.

Pogođen sa dva metka, Beko je krvav pao na ulicu. U tom momentu, najverovatnije misleći da je “završio posao”, napadač je pobegao držeći pištolj u ruci.

– Beko je pogođen u momentu kada je izlazio iz svog mercedesa s klase. Napadač, koji je iskočio iz žbunja ispalio je u njegovom pravcu četiri metka od kojih su dva pogodila Beka u stomak. Njegov vozač u tom momentu refleksno krenuo u rikverc, pokušavajući da ranjenog biznismena zadrži na sedištu. Ali je Beko, zbog naglog pokretanja vozila, pao na ulicu. Napadač se dao u beg, a ka ‘mercedesu’ je potrčao drugi vozač porodice Beko. Drugi vozač je u momentu pucnjave bio u dvorištu Bekove kuće –navodi za “Blic” svedok drame na Senjaku.

Obojica vozača tada su Beka stavila na zadnje sedište. Jedan je seo pored njega, dok je drugi punim gasom krenuo ka Urgentnom centru. Za samo četiri minuta oni su od ulice Andre Nikolića stigli do prijemnog odeljenja Urgentnog centra.

Napadač koji je pobegao posle četiri ispaljenja hica potrčao je pored baštovana koji je čistio lišće ispred rezidencije Švajcarske i koji održava nekoliko kuća u ovoj ulici.

– Napadač je sa pištoljem ptotrčao pored baštovana koji je držao metlu u ruci. Čovek je bio siguran da će i njega ubiti i bukvalno je zalegao na zemlju. U potpunom je šoku – kaže izvor “Blica”.

Iako je Bekov vozač imao direktan kontakt sa napadačem, on nij uspeo da ga opiše policiji jer je u mraku od vatre iz pištolja mogao da vidi samo siluetu muškarca čije lice je bilo pokriveno kapuljačom.

Policija je, međutim došla do opisa napadača zahvaljujući prolaznicima koji su sumnjivog mladića videli na ulici pre Bekovog dolaska.

Interesantno je da su svi svedoci napadača opisali kao izuzetno lepog muškarca, mlade dobi, oko 175 centimetara.

Inače, Beko, kako tvrde njegovi poslovni saradnici, nije imao blindirano vozilo, niti obezbeđenje.

Sa druge strane, beogradske “Novosti” navode da su za napad osumnjičena dvojica crnokosih muškaraca, visine oko 175 centimetara, koji govore crnogorskim naglaskom.

Oni su, prema saznanjima lista, za pripremu napada koristili beli „golf” iz kojeg su danima izviđali teren u neposrednoj blizini kuće poznatog srpskog biznismena.

Ovaj automobil je pre napada viđan u beogradskom naselju Senjak, gde u Ulici Andre Nikolića živi Beko.

Nema sumnje da su napadači pokušavali da proniknu u biznismenove navike i da su pažljivo kovali pakleni plan, navodi list.

Beogradska policija danonoćno radi ne bi li ušla u trag napadačima, pa su tako već započeli analizu svih baznih stanica mobilne telefonije u blizini mesta zločina.

Dobro obavešteni izvori kažu nam da će operativci „pročešljati” 12.000 telefonskih razgovora u tom rejonu za poslednjih mesec dana.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče na konferenciji za novinare da je policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde je pogođen Beko, što je veoma važno za istragu.

Na biznismena Milana Beka nepoznati napadač pucao je 14. novembra nešto posle 17 časova ispred njegove kuće na Senjaku. Beko je operisan i njegovo stanje je stabilnloading...