Ginekolozima iz Pirota ukinut pritvor

Vanpretresno veće Višeg suda u Pirotu ukinulo rešenje o određivanju pritvora do 30 dana za 7 ginekologa iz Pirota koji su osumnjičeni za primanje i davanje mita

Oni su privedeni prošle nedelje i od tad su u pritvoru.

U obrazloženju o ukidanju rešenja o pritvoru do 30 dana se navodi da je ono ukinuto iz proceduralnih razloga s obzirom da nisu navedena imena svih svedoka na koje bi osumnjičeni ginekolozi mogli da utiču tokom istrage.

Prošle nedelje MUP je saopštio da su uhapšeni ginekolozi Doma zdravlja u Pirotu Z.J, A.M, B.K.A, B.Ć.V, M.J, i Z.P. zbog postojanja osnova sumnje da su primili mito u ukupnom iznosu od 313.430 dinara.

Tada je uhapšen i vlasnik privatne ginekološke ordinacije Lj.Đ. iz Pirota zbog postojanja osnova sumnje da je davao mito ginekolozima Dispanzera za žene Doma zdravlja u Pirotu i to u iznosu od po 10 procenata za pacijente koje su ginekolozi Doma zdravlja upućivali na preglede u ovu privatnu ordinaciju.

U jučerašnjem saopštenju za javnost Dom zdravlja navodi se “da je Dispanzer za žene normalno počeo da radi”, što nije bio slučaj prošle nedelje, jer su svi ginekolozi ove zdravstvne ustanove bili u pritvoru.

“Služba za zdravstvenu zaštitu žena nesmetano funkcioniše. Zdravstvene usluge pacijentkinjama pružaju specijalisti ginekologije i akušerstva. Sva obaveštenja pacijentkinje mogu da dobiju na broj telefona 010/305353”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja u Pirotu.