Golubović: Korisniji sam za državu ako kopam kanalizaciju, nego u kavezu s narkomanima

Aleksandar Kristijan Golubović, koji je nepravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog posredovanja u kupoprodaji 100 grama mešavine heroina i paracetamola, izjavio je juče u Apelacionom sudu da nije kriv i da ga sud, ukoliko proceni drugačije, pošalje na društveno koristan rad umesto u zatvor.

– Ja sam veliki protivnik droge. Mnogo sam se promenio, ali ako mislite da treba da me kaznite, korisniji sam za državu ako kopam kanalizaciju ili kanale, nego u kavezu s degenericima i narkomanima. Ako je mogla neka pevaljka da nosi nanogicu, valjda mogu i ja – rekao je Golubović tokom obrazlaganja žalbe na presudu.

Za kaznu koja mu je izrečena rekao je da je apsurdna.

– Sve je ovo farsa. Ljudi iz Šarićevog klana, koji su osuđeni za tone droge, izlazili su pored mene sa sedam-osam godina zatvora. Ja ispadam pajac koji vrti tri pomorandže na dvoru, i svi ga gađaju paradajzom i smeju mu se – slikovito je objasnio Golubović kako se oseća, dok su mu u publici podršku pružali supruga Ivana Veljović, koja je u sedmom mesecu trudnoće, kao i nekoliko prijatelja i rođaka, piše Kurir.

Promenio se?

Golubović je juče pokušao da objasni da se za godinu dana, koliko je na slobodi, promenio.

– Pomažem deci koja su posrnula da se vrate na pravi put, imao sam dve izložbe, osnovao sam sportsko društvo i prvi put državi plaćam porez. Do kraja godine izaći će i moja dirljiva autobiografija, koja će promeniti sliku o svemu što ste dosad slušali o meni, a koja će rasplakati naciju – rekao je Golubović.

Podsetimo, Kristijan Golubović je bio uhapšen 16. januara 2010. ispred Crkve Svetog Marka.