HAOS U ELEKTROTEHNIČKOJ ŠKOLI: Pokazivao drugu borilački zahvat, pa mu slučajno slomio ruku na ČETIRI MESTA

Učenik Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" (16) zadobio je naprsline leve ruke na čak četiri mesta tokom pokazivanja borilačkih veština sa školskim drugom.

Hitna pomoć
Dnevno.rs/Petar Marković

Njega je zbrinula Hitna medicinska pomoć, posle čega je on smešten na Dečiju hiruršku kliniku gde mu je stavljen gips i gde je hospitalizovan. Ovaj nemili događaj se zbio 13. septembra u prepodnevnoj smeni.

Direktor ove škole, Nebojša Sokolović kaže da se incident između dva istodobna dečaka dogodio na velikom odmoru.

Pre izveštaja policije ne bih mogao da kažem detaljno šta se dogodilo, ali će sigurno neko od vinovnika da snosi disciplinsku kaznu. Naša škola je i po rečima policije, jedna od najbezbednijih škola u Nišu tako da nam je potpuno nemoguće da se ovo dogodilo. To nije bila dečija igra, ali jedan đak je drugom uvrnuo ruku, nije ga udario, i tada je ruka naprsla na tri ili četiri mesta. Sada je takvo vreme, deca treniraju razne borilačke veštine tako da je vrlo moguće da su jedan drugom pokazivali zahvate, ali očigledno neoprezno. Zasedao je odmah naš tim za bezbednost i doneta je odluka da tek posle istrage policije donesemo o naše zaključke – saopštio je Sokolović.

Kako je objasnio Sokolović za “Blic”, “drug je drugu pokazivao zahvat borilačke veštine aikido”.

Mladić nije dozirao jačinu zahvata i napravio je grešku kojom je povredio druga. On će zbog toga biti disciplinski kažnjen, ali tuče nije bilo – dodao je direktor.