Hitna pomoć odbila da izađe na teren i pomogne bebi zarobljenoj u kolima

Patrola Hitne pomoći iz Smedereva nije htela da izađe na teren pod izgovorom da nisu nadležni za teritoriju na kojoj se nesreća dogodila. U nesreći su tri osobe bile ozbiljno povređene, dok je tromesečna beba ostala zarobljena u automobilu.

Lekari su odbili da dođu na mesto nesreće pod izgovorom da nisu nadležni za teritoriju na kojoj se desio udes, pa su učesnici sudara morali da čekaju ekipu iz Grocke, koja je bila udaljenija.

Sudar se dogodio na putu Beograd-Smederevo, na samoj granici između opština Grocka i Smederevo.

– Do udesa je došlo kada su automobili ušli na teritoriju Grocke i to samo jedan kilometar. Kako je Smederevo neuporedivo bliže, odmah smo pozvali njihovu Hitnu. Iako smo im rekli da se desio ozbiljan udes, da je jedna žena polusvesna i da je beba zarobljena u autu, nisu hteli da dođu – priča za „Kurir”  očevidac.

S druge strane, načelnica smederevske Hitne pomoći Jasmina Maksimović kaže nisu došli da zbrinu povređene jer saobraćajka nije bila masovna.

– Nesreća se desila van teritorije Smedereva, koju mi ne pokrivamo. S obzirom na to da se ne radi o nesreći u kojoj ima mnogo povređenih, nije bilo potrebe da izlazimo na teren, bez obzira na to što je i beba bila učesnik u sudaru – rekla je Maksimovićeva za ovaj dnevni list.loading...