HOROR U BEČEJU: Satanista zaklao prijatelja! (FOTO)

Spekuliše se da je Lakatoš ubijen jer je pokušao da izađe iz sekte. U centru Bečeja u noći petak na subotu Robert Hej (37) usmrtio Tibora Lakatoša (50).

U noći između petka i subote, Robert Hej (37) je, u svom stanu na trećem spratu zgrade sa brojem jedan u Ulici Danila Kiša u centru Bečeja, nožem zaklao svog sugrađanina Tibora Lakatoša (50). Neposredno posle toga zločin je sam prijavio policijskoj stanici u gradu na Tisi.

Da li su obojica bila članovi neke od satanističkih sekti, kako se najčešće govori i što bi moglo da se zaključi i po simbolima sa Hejovog fejsbuk profila, ili je, pak, motiv za stravičan zločin bilo nešto sasvim drugo, trebalo bi da pokaže istraga koju vodi Više tužilaštvo u Zrenjaninu. Zamenik višeg javnog tužioca iz tog grada je, odmah posle ponoći, obavio i uviđaj na mestu zločina, ali javnosti još nisu saopšteni nikakvi detalji zločina.

– Ne isključuje se mogućnost da je Tibor želeo da napusti grupu satanista koji su, baš te noći, imali seansu u Robertovom stanu i da je ovo bila kazna za taj pokušaj – kaže, međutim, naš izvor blizak istrazi. – Njihove seanse se, inače, uvek odvijaju noću, a u tom svetu ovakve kazne nisu neuobičajene, naprotiv. Ubistvom „izdajnika” koje je, ujedno, i opomena ostalima, manifestuje se snaga i nedodirljivost sekte.

Bilo kako bilo, nezvanične informacije govore da su u stanu koji je Hej nasledio od oca preminulog pre nekoliko godina i u kojem je živeo sam, pored njega i nesrećnog Lakatoša kobne noći bile još tri osobe. One su, međutim, otišle pre nego što se zločin dogodio.

– Tibor je i ranije često dolazio kod Roberta kojem je, navodno, bio ujak ili brat od ujaka – priča, još uvek pod utiskom svega što se dogodilo, jedna od stanarki zgrade u Ulici Danila Kiša. – Te večeri smo ga videli kako, u nekoliko navrata, odlazi i vraća se u Robertov stan, sa kesama punim plastičnih flaša sa pivom. Policija je došla odmah iza ponoći i uviđaj je trajao gotovo do jutra.

Hej se, nastavlja ona, ranije u više navrata lečio u psihijatrijskim klinikama. Komšije je plašio ne samo nabildovanim mišićima i ekstravagantnim oblačenjem, već i krvavim ritualima koje je, navodno, i ranije sprovodio u svom stanu.

– Bildovao je i u obližnjoj teretani, i u stanu gde je, takođe, imao sprave. Pričalo se da je u stanu organizovao i nekoliko ritualnih ubijanja pasa i mačaka, što nas je sve ispunjavalo jezom. S kim god da se verbalno sporečkao, pretio mu je nožem – dodaje sagovornica „Novosti”.

 

Uz sve to, komšije je plašio i glas da je satanista koji ga je pratio i koji je on podsticao i ponašanjem, i porukama, odnosno fotografijama na svom fejsbuk profilu. Na njegovom profilu se nalaze i slike Adolfa Hitlera, nacistički i „skinhed” simboli.

U Srbiji, prema procenama, ima najmanje 40 sekti od kojih je većina destruktivna. Najozloglašenije su Red istočnjačkog hrama (OTO), Satanistička crkva, Crna ruža, Red vukodlaka, Vatra pakla… Najaktivnije su upravo u Vojvodini, o čemu svedoče i prethodna brutalna ubistva koja su njihovi pripadnici počinili. Tako je 2007. Danijel Jakupek (33) u Novim Banovcima iskapasio Vasilija Trbovića (26) i njegovog petogodišnjeg sestrića Luku Opačića, a komade njihovih tela bacio u Dunav. Iste godine, Goran Alfirević (33) je u Batajnici nožem iskasapio svog dedu Boška, a potom se, uprkos pokušaju pripadnika SAJ da ga u tome spreče i prethodno uzviknuvši „Ja sam Alister Krouli”, ubio hicem iz pištolja. Engleski mistik i okultista Krouli (1875-1947) je, inače bio osnivač još uvek aktivne sekte OTO.loading...