HOROR U ZAJEČARU: Izbola prijateljicu 30 puta, pa podmetnula požar da sakrije tragove

Ubistvo Krv Nož
Foter/VanDammeMaarten / photo on flickr

Ukoliko sud proglasi Marinu krivom, čeka je kazna zatvora i do 40 godina.

 

Viši sud u Zaječaru okončao je glavni pretres i podigao je optužnicu zbog ubistva protiv meštanke Marine Savić (35) koja je početkom aprila prošle godine kuhinjskim nožem ubila svoju prijateljicu Mirjanu Kostić (49) nakon čega je podmetnula požar misleći da će tako nestati njeni tragovi.

Da se radi o ubistvu otkriveno je tek nakon obdukcije. Najpre se mislilo da je Mirjana izgorela u požaru.

Bili smo šokirani saznanjem da je izbodena nožem čak 30 puta. Odmah je krenula istraga, ispitivanje, provera. Srećom, komšija je imao nadzornu kameru ispred stana i tako smo došli do pravog ubice, njene prijateljice. Marina je prijateljicu ubila kuhinjskim nožem koji je bio na stolu. Prema različitim uglovima uboda, vidi se da se nesrećna žena borila. Marina je priznala ubistvo, ali je negirala podmetanje požara rekavši da je u njihovom koškanju iz šporeta na drva pao žar, zapalio tepih i vatra se proširila – saznajemo od nadležnih.

Kada su vatrogasci izneli nesrećnu Mirjanu iz stana ona je još bila živa, a preminula je nakon pola sata u bolnici.

Razlog ubistva je novac. “Prijateljica” je u policiji ispričala da joj je ubijena žena bila dužna 300 evra i da nije htela da joj vrati, pa ju je to razbesnelo, dohvatila je nož i u besu je ubadala. Međutim, ispričala je i kako je Mirjana prodala stan, kako joj je tražila pozajmicu ali ova nije htela da joj izađe u susret.