I njemu nanogica: Radulović u kućnom pritvoru

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem direktoru 'C marketa' Slobodanu Raduloviću i odredio mu kućni pritvor uz nošenje elektronske narukvice.

Krivično vanpretresno veće suda je na predlog branioca 30. maja zamenilo Raduloviću pritvor merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, rekla je danas portparol suda Dušica Ristić.

Veće je odluku donelo imajući u vidu fazu krivičnog postupka, starosnu dob okrivljenog, zatim činjenicu da mu je pasoš oduzet i da se nalazi u posedu suda, kao i njegovo zdravstveno stanje, ukazala je Ristić.

Ona je napomenula da se Radulović od momenta lišenja slobode (predaje pravosudnim organima posle osam godina skrivanja) sve vreme nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, tako da je krivično vanpretresno veće našlo da se i sa tom blažom merom može obezbediti nesmetano prisustvo Radulovića.

Radulović je prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na pet godina zatvora u postupku poznatom kao “stečajna mafija”.

Presuda nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama, koje će se razmatrati na sednici tog suda krajem juna i početkom jula.

Ukoliko Radulović ne bude zadovoljan presudom imaće pravo da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu, jer je bio u bekstvu.

Bivši direktor “C marketa” stigao je u Beograd posle osmogodišnjeg bekstva, 12. aprila.

Radulović je bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao “stečajna mafija” u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana medjunarodna poternica i odredjen mu je pritvor.

Nakon višegodišnjeg sudjenja Specijalni sud izrekao je presudu “stečajnoj mafiji” kojom je Radulović osudjen na pet godina zatvora za krivično delo zloupotreba službenog položaja, zbog malverzacija sa “C marketom”.

Mediji danas prenose da je Radulović iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu prebačen na VMA zbog problema sa srcem.

Na snimcima koje je objavila policija, nakon njegovog hapšenja na aerodromu Nikola Tesla, vidi se da je Radulović u lošem zdravstvnom stanju.