IZJAVA OD KOJE ĆE VAM BITI MUKA: Saslušan portir iz zgrade Darka Kostića, izneo VRLO ŠOKANTNE DETALJE

Svedok tvrdio da je maloletni L. J. (15) unezvereno dotrčao do njegove portirnice i rekao mu da pozove pomoć jer je poznati dizajner pokušao da ga napastvuje.

YouTube Printscreen

Portir zgrade na Novom Beogradu u kojoj stanuje poznati dizajner Darko Kostić saslušan je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu koje protiv Kostića vodi istragu zbog sumnje da je seksualno napastvovao dvojicu mladića.

Poznati dizajner se, podsetimo, već dve nedelje nalazi u pritvoru zbog sumnje da je pokušao da napastvuje maloletnog L. J. (15), učesnika emisije “Neki novi klinci”, kao i još jednog mladića B. Š. (22), sa kojim je, između ostalog, konzumirao narkotike u svom stanu.

Portir koji je danas saslušan bio je svedok incidenta koji se dogodio s maloletnim L. J.

Dečak mi se po dolasku javio i kazao da ide kod Kostića. Posetu sam uredno evidentirao, a posle nešto više od pola sata, pažnju mi je skrenula buka koja je dopirala sa stepeništa. Isti taj dečak je zatim doleteo do portirnice u iscepanoj majici i bio je sav izbezumljen. Vikao je da pozovem policiju – ispričao je danas na saslušanju kod tužioca svedok portir.

On je kazao da mu je prestravljeni mladić potom ispričao šta mu se dogodilo u dizajnerovom stanu.

Kazao mi je da mu Kostić duguje neki novac koji nije hteo da mu vrati, već da je, umesto toga, pokušao da ga napastvuje. Potom je sam pozvao policiju i izašao iz zgrade. Ubrzo se meni završila smena, pa sam otišao kući pre nego što je bilo ko došao – kazao je navodno portir.

Maloletni L. J. je, podsetimo, na saslušanju u policiji tvrdio da ga je Kostić najpre preko Fejsbuka namamio u svoj studio zbog fotografisanja, za koje mu je obećao novčanu nadoknadu. Tamo mu je, međutim, poturio u piće preparat za potenciju, a dečak je, prozrevši mu namere, otišao iz studija. Kostić ga je potom pozvao u svoj stan da bi mu dao novac, ali ga je tamo, nakon neuspelog pokušaja napastvovanja, udario i pocepao mu majicu.

Drugi napastvovani mladić B. Š. je ranije saslušan i on je kazao da ga je Kostić uhvatio za polni organ u trenutku kada je došao kod njega da kupi drogu.

Psihijatri ispituju maloletnika

U nastavku istrage protiv Darka Kostića biće obavljeno psihijatrijsko veštačenje maloletnog L. K. , nakon čega će i on dati iskaz pred zamenikom tužioca.

Ispitaće se njegova duševna razvijenost, struktura ličnosti, da li je sklon izmišljanju i da li je ono što je preživeo ostavilo na njemu neke posledice – kazao je za Kurir izvor iz istrage.loading...