Jezivi detalji tragedije: Dušan vozio pod dejstvom alkohola, Miloš se do smrti borio da izađe iz gepeka

'Mladić se borio svim silama da izađe iz gepeka, a to smo zaključili jer je nogama razvalio jedan deo zadnjeg sedišta. Međutim, voda je u automobil brzo ulazila i mladić nije uspeo da se izvuče' ispričao jeizvor iz policije.

Troje mrtvih i troje povređenih – bilans je nezapamćene nesreće koja se dogodila juče ujutru u 3.43 na Adi Huji kod restorana “Carska ohota”, kada je automobil BMW registarskih oznaka BG 848-D sleteo u Dunav.

Poginuli su Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20), koji se u trenutku nesreće nalazio u prtljažniku, dok su Dušan Jovanović (19), Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković, uspeli da se spasu. Kod svih preživelih putnika pronađen je alkohol u krvi. Vozač Dušan Jovanović, koji je i vlasnik BMW-a koji je vozio bez vozačke dozvole, nakon puštanja iz Urgentnog centra, gde je odvezen oko četiri ujutru sa ostalim povređenima, odveden je na saslušanje, a po nalogu višeg javnog tužioca Jasmine Stanković određen mu je pritvor od 48 sati. Prethodno je u Urgentnom centru KCS-a Dušanu Jovanoviću i Milici Jokić konstatovana hipotermija ili rashlađivanje tela zbog boravka u hladnoj vodi, dok je Luka Višnjić zadobio prelom butne kosti, zbog čega će biti operisan u ponedeljak. Smešten je na odeljenju transplantacije.

Kako za „Alo!” kaže prof. dr Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, povređeni su dovezeni oko četiri ujutru.

– Dvoje pacijenata bilo je u hipotermiji i oni su pušteni kući. Prvo je izašla Milica Jokić, oko pet, pola šest, dok je Dušan Jovanović pušten pola sata kasnije. Na lečenju je zadržan Luka Višnjić, koji je takođe je bio u hipotermiji, a zadobio je ortpodske povrede, odnosno prelom butne kosti. Van životne opasnosti je, a operacija će biti u ponedeljak – kaže dr Ristić. Njegova majka Olja Bećković bila je juče u Urgentnom centru celo prepodne, a napustila ga je nešto pre 14 časova. Vidno uznemirena, jedva govoreći, rekla je za „Alo!”:

– Spasao je glavu, dobro je – rekla je kratko ona.
Kako „Alo!” saznaje, vozač Dušan Jovanović vozio je pod dejstvom alkohola. U krvi mu je izmereno 0,85 promila. Dok su ga policajci spasavali iz vode, iako totalno rashlađen, bio je i agresivan – vikao je, otimao se, a smirio se u Urgentnom centru. Milici Jokić u krvi je pronađeno 0,60 promila alkohola, dok je kod Luke Višnjića u krvi izmereno 0,87 promila. BMW se kretao velikom brzinom pre nego što je sleteo u Dunav i završio na dubini od pet metara. Ronioci su izvukli tela Nemanje Antića, Anastasije Stajić, dok se telo Miloša Jankovića bilo u prtljažniku, a prema saznanjima našeg lista, on je tamo ušao jer su kola bila puna. Nakon što je policija izvukla olupinu BMW-a iz Dunava, otvorili su prtljažnik i zatekli jeziv prizor.

 

– Mladić se borio svim silama da izađe iz gepeka, a to smo zaključili jer je nogama razvalio jedan deo zadnjeg sedišta. Međutim, voda je u automobil brzo ulazila i mladić nije uspeo da se izvuče – ispričao za izvor iz policije.
Porodica Janković je u neverici i šoku je kada je juče saznala za nejgovu pogibiju. Komšije kažu da je važio za finog mladića koji je upisao fakultet i nije bio poznat po incidentima.

 

– Miloš je bio fenomenalan, odrastao je u ovoj zgradi. Bio je dečko za primer. Nije pio ni pušio. Juče ujutru, oko deset sati, probudila nas je strašna galama i kuknjava i kroz prozor smo videli kako njegov otac stoji kod kioska, udara se u grudi i gleda u reku – rekli su oni za Alo.