Kao na filmu: Skočio sa šest metara kroz prozor suda

Policija već treći dan traga za Danijelom Alimanovićem (22), koji je 21. februara na spektakularan način pobegao sa saslušanja u Osnovnom sudu u Nišu iskočivši kroz prozor sa visine od šest metara!

Alimanović je uhapšen zbog sumnje da je počinio nekoliko teških krađa. Posle saslušanja u tužilaštvu priveden je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu koji je trebalo da odluči o pritvoru.

– Posle saslušanja čekao je u hodniku da sudija donese rešenje. Pitao je policajce koji su ga čuvali da ode do toaleta. Oni su ga sproveli, ali pošto se nije pojavio, ušli su u kabinu, videli da ga nema i shvatili da je pobegao kroz prozor dimenzija 25 puta 25 centimetara. Ispod prozora nađena je manja lokva krvi pa se pretpostavlja da se povredio pri padu – kaže portparolka Osnovnog suda u Nišu Ana Radivojević.

Gotovo je neverovatno kako je osumnjičeni uspeo da se provuče kroz tako maleni otvor, i to na visini od oko šest metara, odakle je skočio na beton. Alimanović je doskočio u neograđeni deo dvorišta ispred zgrade Palate pravde. Sud je izdao naredbu da se raspiše poternica s obzirom na to da mu je određen pritvor.loading...