Ko je ubedio Beka da 15 dana pred atentat otpusti obezbeđenje?

'Iako je sam napad odrađen vrlo traljavo i počinilac je ostavio mnogo tragova, neki detalji otkriveni u istrazi ukazuju na to da je pokušaj njegove likvidacije dobro isplaniran i organizovan i da je nalogodavac ozbiljan profesionalac sa dobrom logistikom' objašnjava izvor.

Policija ispituje šta je bio razlog da biznismen Milan Beko otpusti obezbeđenje koje je brinulo o njegovoj bezbednosti, i to samo dve nedelje pre nego što je nepoznati napadač ispred njegove kuće u elitnom delu Senjaka ispalio u njega nekoliko hutaca iz pištolja i teško ga ranio:

– Beka je čuvalo privatno obezbeđenje i to su bili vrhunski profesionalci koji su nekada radili u “Kobrama” i koji su ga čuvali po visokim bezbednosnim standardima, tako da skoro nisu bili primetni, iako su stalno bili uz njega, mnogi nisu ni znali da ima obezbeđenje – kaže izvor Naših novina.

On navodi da će se mnoge stvari razjasniti kad Beko bude saslušan jer, kako kaže, veoma je bitna informacija sa kim je biznismen razgovarao i po čijem savetu je otpustio momke koji su ga čuvali.

– Iako je sam napad odrađen vrlo traljavo i počinilac je ostavio mnogo tragova, neki detalji otkriveni u istrazi ukazuju na to da je pokušaj njegove likvidacije dobro isplaniran i organizovan i da je nalogodavac ozbiljan profesionalac sa dobrom logistikom – objašnjava naš izvor.

Napad je, tvrdi sagovornik, temeljno pripreman i organizatori su znali u koje vreme biznismen odlazi i dolazi kući i kada je uglavnom sam:

– To što ulična lampa, koja je u blizini žbuna u kom je ubica sakriven čekao Beka, u trenutku napada nije radila ukazuje da su organizatori mislili o svakom detalju – objašnjava sagovornik.

Nebojša Stefanović je izjavio da je uveren da se bliži hapšenje počinioca:

– Policija će relativno brzo pronaći počinioce ranjavanja biznismena Milana Beka – rekao je ministar i dodao da je policija brzo reagovala i da se očekuju rezultati forenzučke analize, kada će moći više da se kaže i o kompletnom dokaznom materijalu.