KRVAVA SVAĐA: Tinejdžer izbo nožem dva druga

M.T. (17) i S.I. (19) izbodeni su nožem posle kratke svađe i prilikom obračuna sa svojim drugarom N.G. (18) jutros oko pet sati na stajalištu na Bulevara Slobodana Jovanovića na Novom naselju u Novom Sadu.

 

Maloletni M.T. je uboden nožem u stomak, povređena mu je slezina i životno je ugrožen. Njegov drug S.I. zadobio je posekotine po ruci i telu ali je pušten kući jer su povrede nisu bile teške. Obojica su pre toga prevezeni u Dečju bolnicu. Policija je odmah jutros uhapsila N.G. (18) zbog sumnje da je učinio krivično delo ubistvo u pokušaju ova dva mladića.

Kako nezvanično saznajemo iz policije, napadač je bio zajedno u društvu sa napadnutim mladićima i njihov je prijatelj, no kada je došla patrola i Hitna pomoć pokušali da slažu su da ih je neko drugi napao.

– Na početku su nam rekli da su dvojica nepoznatih starijih maskiranih muškaraca napali njih trojicu te ovu dvojicu povredili. Da bi se ubrzo ispostavilo kako je mladić posle svađe na autobuskoj stanici napao svoje poznanike. Razloge svađe zbog kojih se sve ovo desilo još utvrđujemo – kažu nezvanično iz policije.

N.G. je određeno zadržavanje u policiji 48 sati, uz krivičnu prijavu i kvalifikaciju dva ubistva u pokušaju, biće odveden na saslušanje sudiji. Iz Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad kažu da vozač autobusa sa linije broj 7 nije primetio da li je ova grupa momaka bila uopšte u autobusu i da li je tu krenula svađa.

– Pojavila se informacija da se napad desio u autobusu, ali to nije tačno. U izjavi koju je vozač dao on kaže da ništa čudno nije video, normalno je ostavio putnike na stanici i krenuo dalje. U autobusu se ništa neobično nije dešavalo niti se iko svađao – izjavila je Snežana Jaković, portparol ovog preduzeća.